Във вторник сутринта на отделни места по поречието на Дунав

...
Във вторник сутринта на отделни места по поречието на Дунав
Коментари Харесай

С какво време ще изпратим 2022 г.

Във вторник сутринта на обособени места по поречието на Дунав и в затворените котловини видимостта ще бъде понижена. Преди обяд ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно . След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде сдържан до мощен и с него по здрач ще прониква леден въздух. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна. Почти без превалявания. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, в София - към 10°, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

В сряда вятърът ще отслабне и ще се смени с югоизточен. Облачността над страната ще е променлива, само че без основни превалявания. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 0° и 5°, а оптималните - сред 7° и 12°.

През идващите дни до края на тази година още веднъж в часовете преди обяд тук-там в равнините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а след обяд ще е най-вече слънчево . Над планинските региони ще бъде слънчево. Преобладаващите минимални температури ще бъдат 0° и 5°, а оптималните - сред 8° и 13°, по-ниски ще бъдат по Дунав, където мъглата ще е трайна.



В новогодишната нощ ще бъде с раздрана облачност и слаб до сдържан северозападен вятър. Към среднощ температурите в по-голямата част от страната ще са сред 3° и 8°.

През първите дни от Новата година ще е топло и най-вече слънчево , а тук-там в равнините преди обяд мъгливо. Вятърът още веднъж ще се ориентира от югозапад и с него ще се придвижва топъл въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 2° и 7°, а оптималните - сред 11° и 16°, доста по-ниски по поречието на Дунав, където мъглата ще се задържа по-дълго.

Още за времето четете на. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР