Във вторник след обяд над крайните югозападни райони облачността за

...
Във вторник след обяд над крайните югозападни райони облачността за
Коментари Харесай

Есента ще покаже мрачната си страна днес

Във вторник след обяд над крайните югозападни региони облачността за малко ще се раздра и намалее. Ще духа до сдържан, в югоизточните региони и по Черноморието - краткотрайно мощен, североизточен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред 1 и 6, а оптималните - сред 6 и 11 градуса, малко по-високи - по Черноморието. Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще се задържи без основна смяна.

Над Черноморието ще е облачно, тук-там - основно по южното крайбрежие - ще превалява слаб дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 11-13 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Над планините облачността ще е по-често забележителна. На места едва ще превали, над 1600 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 4, на 2000 метра - към 0 градуса.

В сряда вятърът ще отслабне, облачността ще е най-вече забележителна, съвсем без превалявания. В четвъртък вятърът за малко ще се ориентира от югозапад, ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, дневните температури ще се покачат с 2-3 градуса. По-късно денем от запад-северозапад ще стартира да прониква леден въздух, облачността още веднъж ще се усили и през нощта против петък на обособени места ще превали слаб дъжд.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР