Във вторник ще се проведе среща между гръцкият премиер Кириакос

...
Във вторник ще се проведе среща между гръцкият премиер Кириакос
Коментари Харесай

Гръцките фермери днес избират представители за преговори

Във вторник ще се организира среща сред гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис и протестиращите земеделци, заяви през днешния ден шефът на пресслужбата на Мицотакис Димитрис Циодрас, представен от телевизия Скай. 

Снощи представителят на държавното управление Павлос Маринакис още веднъж повтори пред телевизионния канал One Channel позицията на кабинета, че причина за разговора е отварянето на блокираните пътища и съобщи, че „ няма да позволим парализирането на превоза и възпрепятстването на придвижването на жителите “.

Междувременно стана ясно, че през днешния ден протестиращите на съвещание в градчето Синдос край Солун би трябвало да излъчат комитет от представители, който да беседва с премиера, заяви телевизия Скай. Мицотакис няколко пъти съобщи, че е отворен за разговор с недоволните фермери, само че за тази цел те би трябвало да излъчат институционално посланичество.

Очаква се диалозите сред държавното управление и земеделците да се концентрират върху две съществени тематики: намаляването на себестойността на производството и превъзмогване на следствията от наводненията в Тесалия през септември предходната година. Според прогнозите фермерите ще изискат от държавното управление график и съответна стойност на обезщетенията, които ще получат.

Според журналиста Янис Канделис евентуално е двете страни да реализират единодушие за предплатено връщане на акциза върху горивата, с цел да могат земеделците да получат по-бързо поддръжка, както и по въпроса за по-ниските цени на електрическата енергия за фермерите от Тесалия.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР