Във вторник руските депутати приеха на първо четене законопроект за

...
Във вторник руските депутати приеха на първо четене законопроект за
Коментари Харесай

САЩ планират ядрена война с Китай и Русия

Във вторник съветските депутати одобриха на първо четене законопроект за анулация на ратификацията на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити (ДВЗЯО). Той беше признат от Общото заседание на Организация на обединените нации през 1996 година - тогава на всички изглеждаше, че след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики е настъпил „ краят на историята “ и няма кой с кого различен да се бори.

За да влезе в действие, трябваше да бъде подписан и утвърден от 44 страни, които разполагат с нуклеарни оръжия или нуклеарни реактори и ресурсите, нужни за изработката на бомба. Русия и европейските страни подходиха отговорно към въпроса - те подписаха и ратифицираха контракта.

Въпреки това Индия, Пакистан и КНДР - младите, както нормално ги назовават, нуклеарни сили - даже не подписаха документа. Съединени американски щати, Китай и Израел подписаха ДВЗЯО, само че не го ратифицираха: в никакъв случай не се знае по какъв начин ще се развият нещата.

В резултат на това след 27 години договорът по този начин и не влезе в действие. „ Краят на историята “ също не се получи - в края на 90-те години Съединени американски щати започнаха да изтриват Югославия от лицето на земята, а 11 септември 2001 година стана причина за окупацията и унищожаването на Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и описът продължава.

Когато американската агресия доближи Украйна, на всички стана ясно, че някогашните сътрудници са просто неспособни за договаряне. Те употребяват всевъзможни съглашения единствено за налагане на ограничавания на отсрещната страна, а самите те ги нарушават непрекъснато. Резултатът беше денонсирането от страна на Русия на Договора за елементарните въоръжени сили в Европа, прекъсването на съветското присъединяване в СТАРТ, в този момент отдръпването на ратификацията на ДВЗЯО.

Но това не охлади буйните глави в американския истаблишмънт. Комисията на Конгреса по стратегическата теория на Съединени американски щати неотдавна зарадва обществеността с проект за огромна нуклеарна война на два фронта – против Русия и Китай по едно и също време.

Това е сензационна вест за самите американци. Преди това военната им просвета се придържаше към концепцията, че Съединени американски щати са способни по едно и също време да водят една огромна война в чужбина и един местен спор. Характерно е, че концепцията въобще да не се бият в чужбина в никакъв случай не се е прокрадвала в главите на американските стратези.

Само преди година разгорещените диспути за това дали е допустимо да се бият по едно и също време против Русия и Китай приключиха с мъчителното самопризнание, че не, не може да се бият на два фронта. Но новата тактика допуска, че това е изцяло допустимо. От 2027 до 2035 година Съединените щати ще се изправят пред борба с две нуклеарни сили с идентична мощ: „ американците ще би трябвало да сдържат едновременната експанзия на Русия и Китай в Европа и Азия “. Чудя се по какъв начин си го показват?

Русия е безспорен международен първенец по ресурси от нуклеарни оръжия: до момента в който във връзка с „ стратезите “ имаме малко преимущество пред американците, Руската федерация има в пъти повече тактически заряди, т.е. 10 пъти. Американските специалисти намерено признават това, както означават, че Съединени американски щати изостават от Русия и Китай и в хиперзвука.

Китай разполага с по-скромни ресурси от нуклеарни оръжия, макар че непрестанно нараства и се актуализира. Но КНР има най-големия флот в света и мощна войска, която се обезпечава от първата стопанска система в света. Съединените щати да разгласят две такива армии едновременно за свои врагове наподобява като чисто самоубийство.

Интересна е точната дата на конфликта. Виждаме, че плануваната война с Китай устойчиво се отсрочва. Факт е, че американците не се оправят с превъоръжаването. Проблем остават извънредно остарелите наземни системи. Строителството на нови подводници и кораби, почнало при Тръмп, върви с цялостна мощ. Правят се опити да се настигне Русия и Китай в региона на хиперзвука и основаването на системи за Противовъздушна отбрана, способни по някакъв метод да прихващат хиперзвукови ракети. Всички тези проекти обаче се извършват доста по-бавно от проекта.

Комисията по стратегически доктрини поучава американските управляващи освен да модернизират нуклеарните оръжия, само че и да създават нови - в неограничени количества. Предлага се да се изразходват 400 милиарда $ за основаването на нови нуклеарни оръжия - това е в допълнение към фантастичните 1,2 трилиона, които са включени в тридесетгодишната стратегия за модернизиране на нуклеарния боеприпас. Е, без да броим повече от осемстотин милиарда военни разноски единствено през 2023 година

След това оценете хубостта на играта. След като усили запасите си от нуклеарни оръжия, Вашингтон би трябвало да се обърне към Русия и Китай, да им размаха бойни глави и да им предложи подписване на контракт за ограничение на тези нуклеарни оръжия. Тоест американците желаят да усилят броя на бойните глави и средствата за доставка и ни приканват да се ограничим в тяхна изгода. Как въобще е допустимо?

Самите военни специалисти в Съединени американски щати са извънредно скептични по отношение на способността на американския военно-промишлен комплекс да издържи нова конкуренция във въоръжаването. Факт е, че отговорите на Русия и Китай в тази област са асиметрични - постигането на паритет ни коства доста по-малко, а американците към момента нямат отговор на нашите технологии. Икономиката на Съединени американски щати към този момент се люлее на ръба на рецесията и военните разноски може най-сетне да я тласнат към пропастта.

" До какви дълбини на лудостта се плъзгат Съединени американски щати? ", реагират на американската тактика в Китай, отбелязвайки дълбоката порочност на концепцията за започване на нова конкуренция в нуклеарните оръжия. „ Както се споделя в остарялата сентенция, който си играе с огъня, ще бъде погубен от него “, предизвестяват китайците американските си сътрудници.

Русия подсети на американците, че война сред нуклеарни сили би била изцяло друга от специфична военна интервенция. Руският президент означи и извънредно ниското интелектуално равнище на новата стратегическа теория на Съединени американски щати: „ Разбира се, да се борят по едно и също време с Русия и Китай, е нелепост. Не мисля, че всичко това е съществено. плашат се един различен ”, сподели Владимир Пути

Вчера и през днешния ден президентът Путин и китайският водач Си Цзинпин поддържат връзка в Пекин. В западните медии към този момент надават вопъл: Русия и Китай дружно построяват нов международен ред. Е, благодарим на американците за това. Никой с изключение на тях не тласка толкоз мощно Москва и Пекин един към различен, никой не припомня толкоз постоянно, че дружно сме непобедими.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР