Във вторник Русия затегна мерките за сигурност в населения с

...
Във вторник Русия затегна мерките за сигурност в населения с
Коментари Харесай

Русия затяга мерките за сигурност сред мюсюлманите след безредиците в Дагестан

Във вторник Русия стегна ограниченията за сигурност в популации с мюсюлмани район на Северен Кавказ, където антисемитски размирици избухнаха през уикенда, предава " Ройтерс ".

Президентът Владимир Путин организира незабавна среща с висши чиновници по сигурността в понеделник вечерта, след като тълпи в южния район на Дагестан, с цел да " заловят " еврейски пасажери, идващи с полет от Тел Авив.

Размириците последваха няколко други антисемитски случая през последните дни в Северен Кавказ, предизвикани от войната сред Израел и палестинските бойци на " Хамас " в Газа. Израел прикани Москва да отбрани израелците и евреите в съветски юрисдикции.

Безредиците на летището, който някои еврейски водачи оприличиха на погроми от царската ера , остави минимум 20 ранени и докара до над 80 арестувания . Освен това наподобява хвана управляващите неподготвени - изминаха часове преди силите за сигурност да възвърнат контрола над летището в Мачкала.

Кремъл сподели, че Путин, който упрекна Запада и Украйна, че провокират проблеми посредством обществените медии - обвиняване, което Съединени американски щати и Киев отхвърлиха - е употребявал срещата в понеделник, с цел да разиска усилване на ограниченията за противопоставяне на външната интервенция.
 И Путин упрекна Украйна и Запада за безредиците в Махачкала
И Путин упрекна Украйна и Запада за безредиците в Махачкала

Управляващите в Съединени американски щати печелили от международните рецесии, разгласи Кремъл

Не се разкрива какви са тези ограничения, само че се оповестява, че Рамзан Кадиров, подкрепяният от Кремъл началник на Чечня, е издал заповед да се стреля по и убива всеки, който се пробва да провежда безредици в неговата република с мюсюлманско болшинство, която граничи с Дагестан.

" Ако имаме даже един човек, който излезе на неразрешени митинги, да го задържим и затворим. Или да изстреляме три предупредителни изстрела във въздуха и по-късно , в случай че индивидът не съблюдава закона, да създадем четвъртия изстрел в челото . Повече няма да има (след това). Това е моята заповед ", ​​каза Кадиров на чиновниците по сигурността , представени от съветската държавна организация РИА.

Равинът Александър Борода, президентът на Руската федерация на еврейските общности, прикани Кремъл в понеделник да подсигурява , че полицията ще открие и накаже " по допустимо най-строгия метод " всички, които са взели участие в размириците в Дагестан.

Путин не осъди протестиращите и дейностите им в обществено изказване в понеделник вечерта, като вместо това посвети огромна част от него на рецензии към Запада.

Дмитрий Песков, представителят на Кремъл, сподели във вторник, че е явно, че управляващите реагират вярно и проверяват случилото се.

" Разбира се, съответните органи първо ще подхващат следствени дейности. Това към този момент беше оповестено ", сподели Песков пред кореспонденти.

" И по-късно, несъмнено, обстановката ще бъде оценена, с цел да се види какво е належащо, с цел да се минимизира рискът или изцяло да се изключат сходни противозаконни произшествия в бъдеще.

В понеделник приложението за известия Telegram забрани локален канал , който в неделя прикани хората да отидат на летището в Макачкала , столицата на Дагестан, с цел да залавят евреи. Песков сподели, че Путин и висши чиновници по сигурността са разискали по какъв начин може да се противодейства на злонамерена информация, предопределена да провокира проблеми.

" Фокусът ще бъде върху усилването на ограниченията за противопоставяне на външната интервенция, в това число манипулирането на външна информация , способно да нажежи обстановката в нашата страна посредством потребление на тематиката за събитията в Близкия изток ", сподели той.

Русия, която желае неотложно преустановяване на огъня в Газа и поддържа двудържавно решение на израелско-палестинския спор, се опита да поддържа контакт с всички страни, само че разгневи израелските управляващи, като предложения делегация на Хамас в Москва. Израелското външно министерство привика съветския дипломат в неделя.
 Десетки задържани след антисемитските вълнения в Махачкала
Десетки задържани след антисемитските вълнения в Махачкала

минимум 20 души са ранени, от тях двама са в тежко състояние
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР