Във вторник разреши поставянето на бустерна доза от ваксината срещу

...
Във вторник разреши поставянето на бустерна доза от ваксината срещу
Коментари Харесай

И Швейцария разреши бустерна доза ваксина за хората над 65 години

Във вторник позволи слагането на бустерна доза от имунизацията против COVID-19 на хората над 65 години, като прикани тези, които нямат никаква отбрана, да се ваксинират. Швейцарският регулаторен орган посочи, че подсилващата ваксина ще бъде една инжекция от имунизацията на Pfizer/BioNTech или половин доза от Moderna, предава БГНЕС.

" Хората, изложени на изключително висок риск, могат да получат бустерна доза от имунизацията, с цел да останат съответно предпазени против тежки последици от ковид ", съобщи организацията. Трета доза към този момент се предлага за хора с отслабена имунна система. Тя може да бъде приложена на хора с отслабен имунитет минимум 28 дни след първото имунизиране.
 Наш доктор предизвестява: Неразрешен митинг против КОВИД ограниченията в Швейцария се заплаща (ВИДЕО) Наш доктор предизвестява: Неразрешен митинг против КОВИД ограниченията в Швейцария се заплаща (ВИДЕО)
" 500 души забранен митинг при население от 120 000. След записването им в лист всеки от тях ще получи сметка със сумата, която тря...

На собствен ред швейцарското министерство на опазването на здравето съобщи, че към този момент предлага бустерна инжекция за всички на възраст над 65 години, като въвеждането на третата доза ще стартира в средата на ноември.

" Необходим е доста по-висок имунизационен обсег, с цел да се обезпечи задоволителна имунизация на популацията, да се защищити от тежки форми на болестта и да се предотврати претоварването на здравната система ", съобщи ведомството.

През лятото процентът на имунизиране в богатата европейска страна внезапно се забави. 63 % от популацията е изцяло имунизирано, а придвижването против имунизациите и рестриктивните мерки поради Ковид постоянно притегля хиляди хора на манифестации. Еднократната ваксина на Janssen е единствената друга позволена в Швейцария ваксина против ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР