Във вторник президентът на САЩ Джо Байдън осъди Хамас и

...
Във вторник президентът на САЩ Джо Байдън осъди Хамас и
Коментари Харесай

Байдън: Атаките на Хамас срещу Израел са чисто зло

Във вторник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън осъди " Хамас " и акцентира поддръжката на Съединени американски щати за Израел, който скърби за гибелта на повече от 1000 души, в това число минимум 14 американци, вследствие на изненадваща офанзива, осъществена от палестинската войнствена формация.


Президентът също по този начин изрази угриженост за американците, държани като заложници от " Хамас ", подкрепяна от Иран ислямистка формация.

" Има моменти в този живот и имам поради това безусловно, когато чистото неподправено зло се отприщва на този свят. Народът на Израел претърпя един подобен миг този уикенд ", сподели Байдън.

" Това е акт на чисто зло ", добави той.

Във вторник Израел нанесе най-ожесточените въздушни удари в 75-годишния си спор с палестинците в Ивицата Газа, като изравни със земята цели квартали макар опасността на бойците на " Хамас " да екзекутират по един заложник за всеки ударен дом без предизвестие.

Байдън също по този начин направи обзор на дейностите, които Съединените щати подхващат дружно със съдружниците си по света в поддръжка на Израел.

Джо Байдън удостовери публично, че измежду заложниците, взети от " Хамас " по време на изненадващата офанзива против Израел, има и американски жители, и заяви, че броят на починалите американци към този момент е 14.

Байдън съобщи в Белия дом, че има " минимум 14 убити американски жители " и " в този момент знаем, че американски жители са измежду арестуваните от " Хамас ".

В понеделник Белият дом съобщи, че чака да извърши спомагателните претенции за сигурност от страна на Израел допустимо най-бързо.

Съединените щати не възнамеряват да разполагат американски военни сили на място, съобщи пред кореспонденти представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби. Израел е призовал невижданите 300 000 свои резервисти.

Байдън и Нетаняху, макар разликите във връзка с по-нататъшните дейности в Близкия изток, бяха принудени да си партнират във военно време след многостранната офанзива на бойците на Хамас от Газа против Израел.

Байдън също по този начин предложи поддръжка за американските евреи и съобщи, че те би трябвало да могат да се молят умерено в Съединените щати. Миналия месец Байдън съобщи, че антисемитизмът в Съединените щати е достигнал рекордни равнища.

Посолството на Израел във Вашингтон съобщи, че броят на жертвите на нападенията на " Хамас " през уикенда е надхвърлил 1000 души, което е повече от всички модерни ислямистки набези против Запада след атентатите против Съединени американски щати от 11 септември 2001 г./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР