Във вторник председателят ѝ Велислав Величков се срещна в парламента

...
Във вторник председателят ѝ Велислав Величков се срещна в парламента
Коментари Харесай

ПП-ДБ представя проекта си за конституционни промени frognews.bg

Във вторник ръководителят ѝ Велислав Величков се срещна в Народното събрание с Кирил Петков и Христо Иванов и тогава разгласи, че обединението ще внесе собствен обособен план за промени в главния закон, поради, изтъквам, " клопки " в концепциите на Движение за права и свободи за такива промени, засягащи правосъдната власт.

За същността на предложенията, които се чака да бъдат показани от ПП-ДБ, съобщи юрист Велислав Величков от " Правосъдие за всеки ":

" Длъжността на основния прокурор. Някои функционалности ще бъдат непокътнати, които той има в следващи текстове - конституционни, само че надзорът за правда и методическото управление, си отиват в този план, което за нас е извънредно значимо. Говорихме за разделянето на Висш съдебен съвет на два съвета - прокурорски и съдийски, за обезпеченото болшинство на съдии, определени от съдии, Съдийския съвет, както и че ще има в парламентарната квота хора, които не са магистрати, а са от други юридически специалности, които да реализират освен парламентарен, само че и публичен надзор върху работата на професионалните квоти ".

Конституционната промяна в региона на правосъдната система е основна за множеството от политическите сили в Народното събрание.

Движение за права и свободи от дълго време разясняват това, макар че единият от главните представители по тематиката е депутатът Делян Пеевски, който е глобен по световния пакт " Магнитски ":

" Всичко, където летяха някъде в розовите облаци, свърши със състава на това държавно управление. Имат държавно управление, би трябвало да създадат рационалните неща за България, а ние да създадем рационални неща в Народното събрание за България ".

Пеевски отдръпна присъединяване си от отрасловата комисия по конституционни въпроси, а за плана на партията, която съставлява, останалите настояват, че " има другия, за които водим диалози ".

 

Времевата рамка, съгласно водача на ГЕРБ Бойко Борисов: " Проектът за конституция би трябвало да бъде изработен и конституционното болшинство, което ще го отбрани, дружно да излезе и да го показа пред обществото. Тогава има късмет. Аз знам, че съм приел времевата рамка до края на тази година това да е реалност, като има огромно значение и за Шенген, и за еврозоната ".

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разяснява. " Целта е колкото може по-бързо, по опция до Нова година, да приключим с конституционните промени е обща цел ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР