Във вторник преди обяд над западната половина от страната ще

...
Във вторник преди обяд над западната половина от страната ще
Коментари Харесай

Прогноза за времето за 29 август, вторник

Във вторник преди обяд над западната половина от страната ще доминира слънчево време. Около и след обяд, с прекосяване на леден атмосферен фронт, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии и условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до сдържан и с него ще стартира да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са сред 30° и 33°, в София - към 31°.
Над източната половина на страната ще остане най-вече слънчево и горещо. По-късно след обяд и там облачността ще се усили. Ще продължи да духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 34° и 39°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще се намалява.
По Черноморието ще е най-вече слънчево, по-късно след обяд от запад облачността ще се усили. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 27° и 29°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над масивите от Западна България облачността ще е забележителна, най-вече купесто-дъждовна. Около и след обяд ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Има условия за градушки. В източните масиви ще е най-вече слънчево, само че до края на деня и там ще се заоблачи. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 18°.
В сряда и четвъртък над Северна България и планинските региони ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там, повече през първия ден, ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици, ще има условия и за градушки. От северозапад ще продължи да прониква релативно студен въздух и температурите ще се намаляват. Максималните ще са от 25°-26° в северозападните до 35°-36° в югоизточните региони, където към момента вятърът ще е от юг.> БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР