Във вторник отново ще бъде слънчево, около и след обяд

...
Във вторник отново ще бъде слънчево, около и след обяд
Коментари Харесай

Тревога: Опасни жеги ударят страната, а след дни иде голяма беля! КАРТА

Във вторник още веднъж ще бъде слънчево, към и след обяд - горещо. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 33 и 38 градуса, по-ниски по морския бряг.

Оранжев код за високи температури е разгласен в Благоевград.

В други 14 области е в действие жълт код. Опасност от горещини ще има в областите Видин, Монтана, Враца, София и София-област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Велико Търново и Русе.



Над Черноморието времето ще е слънчево. Ще духа сдържан източен вятър. Максималната температура на въздуха ще бъде 27-30 градуса. Температурата на морската вода - 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

И над планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити елементи до сдържан източен вятър. Остава топло с оптималната температура на височина 1200 метра - към 28 градуса, на 2000 метра - към 21 градуса.

И в сряда ще бъде слънчево, към и след обяд - горещо. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 34 и 39 градуса, по-ниски, към 30 градуса, по Черноморието. Привечер в сряда от северозапад ще се заоблачи и до среднощ тук-там в крайните западни региони ще превали и прегърми.

В четвъртък с до сдържан северозападен вятър през страната ще минава леден атмосферен фронт. Температурите, основно в северозападната й половина, ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 28 и 33 градуса; по Черноморието дневните температури ще се покачат и ще надвишават 30-32 градуса. На места от северозапад на югоизток ще превали и прегърми.

В обособени региони, по преминаващия фронт, през нощта против четвъртък и в четвъртък са вероятни и по-интензивни феномени и градушки.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР