Във вторник облачността ще е значителна. Ще има валежи, в

...
Във вторник облачността ще е значителна. Ще има валежи, в
Коментари Харесай

Застудява значително, с обилни дъждове и гръмотевици

Във вторник облачността ще е забележителна. Ще има превалявания, в следобедните часове тук-там в Южна България, съпроводени с гръмотевици. Жълт код за значителни превалявания и гръмотевични стихии е в действие за 6 области на страната. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Жълтият код е в действие за областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали и Хасково. Там се чакат обилни превалявания, към и след обяд съпроводени с гръмотевици. Очакваните количества на преваляванията са до 25-30 л/кв.м.

Обилните превалявания могат да доведат до местни наводнения, до спиране на действия навън и на усложнения при шофиране поради понижена видимост и аквапланинг.

Атмосферното налягане сутринта ще бъде близо до междинното за месеца, само че денем ще се покачва. Ще продължи да духа североизточен вятър, най-вече слаб, в Източна България – сдържан. Дневните температури ще се намалят доста и оптималните ще са най-вече сред 20° и 25°, в София към 20°.

Вечерта от северозапад обаче ще стартира понижение на облачността.

Над Черноморието също ще има забележителна облачност и превалявания. Ще духа сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 21°-23°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

В планините ще бъде облачно, по високите елементи - мъгливо. Ще има превалявания, тук-там с гръмотевици. Ще духа най-вече сдържан северен, по-късно денем североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра – към 10°.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР