Във вторник китайската технологична компания ZTE откри първата си европейска

...
Във вторник китайската технологична компания ZTE откри първата си европейска
Коментари Харесай

ZTE откри първата си европейска лаборатория за киберсигурност

Във вторник китайската софтуерна компания ZTE откри първата си европейска лаборатория за киберсигурност в Рим. Нейна цел е да даде на клиентите си по света, регулаторите и други заинтригувани страни услуги по оценката на сигурността и одита, като обзор на изходния код на продуктите на ZTE, в това число и тези с 4G и 5G, инспекция за сигурността на дизайна, обзор на процесуални документи, проби на черни кутии и изпитвания за пробив, показаха в заявление от китайската компания, съобщи " Радио Китай ".

ZTE е главен интернационален снабдител на телекомуникационни уреди. Компанията е съперник на Хуауей, Ериксон и Нокиа във връзка с мобилните оператори. Хуауей също има сходна лаборатория в Европа, която разрешава обзор на изходния код на продуктите им.

Изходният код е главен съставен елемент на софтуера и най-важния за интелектуалната благосъстоятелност в осведомителните технологии.

От ZTE обявиха, че откриването на европейската им лаборатория е значима стъпка за поощряване на прозрачността и доверието към компанията. Те ще си сътрудничат със международно приети организации в областта на сигурността при провеждането на оценки, узаконяването, образованието и консултациите.

Лабораторията ще бъде също и платформа за съдействие в промишлеността и изследванията, позволявайки задълбочени проучвания в областта на сигурността, се показва още в заявката на китайската софтуерна компания. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР