Във вторник Израел даде на цивилните, които все още се

...
Във вторник Израел даде на цивилните, които все още се
Коментари Харесай

Израел даде четири часа на цивилните в град Газа да се евакуират

Във вторник Израел даде на цивилните, които към момента се намират в обкръжения град Газа , четири часа, с цел да го изоставен, заяви Ройтерс. Същевременно доста други градове бяха бомбардирани, измежду които и граничният Рафах .

Войната в Ивицата Газа стартира на 7 октомври , откакто оповестената т Съединени американски щати и Европейския съюз (ЕС) за терористична организация Хамас извърши офанзива против Израел. Тогава починаха 1400 души , а над 200 бяха отвлечени, а Израел на Хамас.

Във вторник Израел заяви, че силите му са обкръжили град Газа, в който живеят една трета от жителите на анклава, и са подготвени скоро да го щурмуват.

Жителите имаха опция да изоставен града от 10 до 14 часа.

" За ваша сигурност използвайте идната опция да се придвижите на юг оттатък Вади Газа ", оповестиха военните.

Израелските военни оповестиха, че са завладяли боен комплекс в северната част на Газа и са подготвени да нападат бойци, които се крият в подземните тунели. Израел разгласява фрагменти, на които се вижда по какъв начин бойците употребяват булдозери, с цел да изкопаят земята и да разрушат стените.

Докато военната интервенция на Израел е съсредоточена върху северната половина на Газа, южната част също е подложена на офанзива. Палестински здравни чиновници оповестиха за починали при въздушни удари в Газа Хан Юнис и Рафах .

По-рано във вторник министър председателят Бенямин Нетаняху сподели, че Израел ще обмисли концепцията за " дребни тактически паузи " в боевете в Газа, с цел да разреши на заложниците да изоставен или да влезе помощ, само че още веднъж отхвърли апелите за преустановяване на огъня.

сред Израел и Хамас стартира на 7 октомври с против Израел. При нея починаха 1400 души, а над 240 бяха взети за заложници.

Израел отговори с въздушни удари, сухопътна атака и, която е под контрола на Хамас. До момента починалите палестинци са над 10000 по данни на локалното здравно министерство, което е под контрола на Хамас.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР