Във вторник и сряда ще има кратки превалявания от сняг.

...
Във вторник и сряда ще има кратки превалявания от сняг.
Коментари Харесай

Идва сибирски студ

Във вторник и сряда ще има къси валежи от сняг. Евентуално във вторник вечерта ще се образува снежна завивка от 5-10 см.

В четвъртък и петък заран температурите ще паднат и до минус 10.

От 18-19 градуса - колкото най-вече сочеха термометрите в събота, до минус 5, минус 8, в сряда и четвъртък, уточни климатологът доцент Георги Рачев пред "Здравей, България " по Нова телевизия.

"На 20 и 21 декември ни чакат много ниски температури от към -5 и -8 градуса. В затворените котловинни полета на Югозападна България температурата може да доближи до -10 градуса, на обяд до 0 градуса, или минус -1-2. На 22 декември температурите ще са към нулата и няма да има превалявания ", заяви доцент Рачев. По думите му това са ледени дни.

"На 23 и 24 декември се чакаха много значителни снеговалежи, само че циклонът не можа да се образува добре. На 19 следобяд ще се знае сигурно какви количества превалявания ни чакат ", добави той.

„ Очаква ни студена Коледа”, заяви още той и добави, че преваляванията от сняг няма да са толкоз, колкото се очакваше.

„ Особено сутринта температурите на Рождество ще са много ниски, само че към обяд ще се затопли”, посочи той.

Така прогнозите за снежна Коледа няма да се случат - няма да има изобилна снежна завивка, разгласи метеорологът доцент София Стойчева.

По думите й след празниците ще има стопляне - до 10 градуса.

"На 30 декември и 31 декември към този момент се чакат превалявания от дъжд, а в по-високите елементи и сняг ", сподели още доцент Георги Рачев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР