Във вторник депутатите заседават извънредно за 11%-то увеличение на пенсиите

...
Във вторник депутатите заседават извънредно за 11%-то увеличение на пенсиите
Коментари Харесай

Депутатите изслушват Главчев за 11%-ото увеличение на пенсиите

Във вторник депутатите заседават изключително за 11%-то нарастване на пенсиите от 1 юли. На съвещанието ще изслушат и служебния министър-председател Димитър Главчев.

В средата на предизборната акция народните представители ще се съберат изключително по самодейност на ПП-ДБ, които желаят Народно събрание да задължи Надзорният съвет към Национален осигурителен институт да одобри 11% нарастване на пенсиите.

В парламентарната комисия по труда и обществената политика решението не получи поддръжка, така 11%-то нарастване е към този момент обезпечено. От Национален осигурителен институт даже насочиха рецензии към законодателната власт с обръщение да почитат закона и дефинираха свикването на изключителни съвещания 5 дни откакто към този момент Надзорният съвет към Национален осигурителен институт е определил нарастване на пенсиите с 11%, за притеснителни.

По самодейност на Българска социалистическа партия се чака депутатите да изслушат и ръководителя на КЕВР както и министъра на енергетиката поради 30% нарастване на цената на тока в избрани обитаеми места.

Като последна точка от дневния ред народните представители ще дебатират дали да освободят Александър Мумджиев като контрольор в Инспектората към Висш съдебен съвет поради корист с власт. Инспекторът към ИВСС, в нетрезво положение, отправял полови подмятания към личния състав на хотел във Враца./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР