Във вторник час преди полунощ в Центъра за Спешна медицинска

...
Във вторник час преди полунощ в Центъра за Спешна медицинска
Коментари Харесай

Показаха отвътре колата от фаталната катастрофа в София

Във вторник час преди среднощ в " Центъра за Спешна здравна помощ “ е получен сигнал за тежка злополука. Към него потегля екипът на доктор Йоанна Минкова и парамедикът Илиан Павпов.

" Не бях първия човек. Преди нас имаше Пожарна, полиция и, мисля, прокуратура. Бях с моя сътрудник парамедик Илиян. Първа беше нашата кола за спешна помощ, получихме сигнал в 11,08. Пристигнахме за 4-5 минути. Първата панорама беше на колите, раздробени на пътя ", описа за Нова лекар Минкова.

Колегата ѝ допулва, че са стигнали скоростно и са видели нещо извънредно. " За съжаление не успяхме да помогнем на потърпевшите девойки ". Те са на възраст на екипа от ЦСМП. Той единствено ргистрира гибелта им. " Имаше един оживял, който беше съвсем незасегнат - водач на такси, без съществени контузии ".

" Това нещо остава с теб за жял живот. Няма по какъв начин да се бяга. Затова ЦСМП е короната в перлата на незабавната медицина – демонстрира ти по какъв начин да помагаш, по какъв начин да се бориш, макар страстите и ти демонстрира по какъв начин да жвееш с тях “, споделя парамедикът пред Нова телевизия.

" Всеки би трябвало да има самосъзнанието, че при някакъв вид нехайство или подценяване на обстановка за секунди може да стане както палач, по този начин и жертва “, посочва Йоанна Минкова.

На този декор от От Европейския център за транспортни политики сигнализират, че значими улики има заплаха да бъдат повредени, укрити и даже да изчезнат. Причната е, че джипът на Георги Семерджиев и таксиметровия автомобил са оставени на улицата със свободен достъп.

Диана Русинова от центъра разяснява: " Не мога да си обясня това. За първи път попадам на обстановка, при която автомобилът е изоставен тук на улицата при толкоз стеснителен случай. Ние бяхме мощно учудени, дойдохме персонално да проверим ".

Според нея въпросите би трябвало да се насочат към проверяващите, а тя се надява да няма предумисъл и да не е допустимо някой да вземе нещо. " От три ни вали дъжд и в случай че е имало някакви улики, които са значими и те не са взети при първия и втория оглед и се постанова трети оглед, те няма по какъв начин да бъдат извлечение към този момент “, безапелационна е Русинова.

Според нея това приказва за лиспа на държавна политика. Русинова прикани да се изготвят ясна методика и протоколи по какъв начин се работи при такива случаи.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР