Във вторник без вода отново остават жителите на пернишките кварталите

...
Във вторник без вода отново остават жителите на пернишките кварталите
Коментари Харесай

Част от Перник пак остава без вода

Във вторник без вода още веднъж остават жителите на пернишките кварталите " Изток ", " Мошино " и " Тева " и на селата Големо Бучино и Люлин.

Поредното прекъсване на водата в трите квартала и двете села е с цел да бъдат довършени ремонтните действия в региона на някогашния Домостроителен комбинат, съобщи шефът на локалното ВиК Борислав Иванов, представен от БНР.

" Това, което правихме от петък просто не можахме да го създадем както би трябвало и на следващия ден ще се довърши. Пуснахме в петък водата в 11.00 часа единствено и единствено да пуснем водата на хората. Иначе не успяхме да го създадем до край ", сподели той.

" Утре работата ще се довърши. Имаше слаб теч през събота и неделя, само че предпочетохме по този начин да остане, със слаб теч, в сравнение с да оставим хората без вода още един ден. Затова пуснахме водата в събота и неделя и през днешния ден и на следващия ден към този момент ще си довършим работата ", добави Иванов.

Според него ежедневните повреди се дължат на амортизираната водопроводна мрежа, а не на по-високото налягане в новия тръбопровод от Мало Бучино. Налягането, с което се подава софийската вода по новия тръбопровод е същото, каквото е било работното налягане в мрежата преди построяването му, твърди той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР