Във вторник Amazon представи нов AI чатбот, наречен Q, който

...
Във вторник Amazon представи нов AI чатбот, наречен Q, който
Коментари Харесай

Amazon представи нов бизнес AI чатбот - Q

Във вторник Amazon показа нов AI чатбот, наименуван Q, който хората могат да употребяват на работното си място.

Продуктът, разгласен на конференцията Amazon Web Services's Reinvent в Лас Вегас, съставлява най-новото изпитание на Amazon да провокира Microsoft и Гугъл в региона на софтуера за работливост, написа CNBC. Той се появява една година откакто подкрепеният от Microsoft стартъп OpenAI пусна своя чатбот ChatGPT, който разпространява генеративния изкуствен интелект за основаване на текст, сходен на човешкия, в отговор на няколко реда инструкции от страна на потребителите.

Някои ръководители на компанията показват, че Q е кръстен на едноименния воин от филмите за Джеймс Бонд, а други - на героя Q от " Стар Трек ".

Вече е налична предварителна версия на Q, като някои от функционалностите на чатбота са налични гратис. След като завърши интервалът на прелиминарен обзор, равнището за бизнес консуматори ще коства 20 $ на човек на месец. Версия с спомагателни функционалности за разработчици и ИТ експерти пък ще коства 25 $ на човек на месец.

Copilot за Microsoft 365 и Duet AI за Гугъл Workspace костват 30 $ на човек на месец.

Първоначално Q може да помогне на хората да схванат опциите на AWS и да отстраняват разнообразни проблеми. Те могат да беседват с него в информационни приложения като Slack, както и в приложенията за редактиране на текст, декларира Адам Селипски, основен изпълнителен шеф на AWS, на сцената на Reinvent. Чатботът ще се появи и в онлайн конзолата за ръководство на AWS. Не на последно място, Q може да дава цитати от документи в поддръжка на отговорите си в чата.

Инструментът може автоматизирано да прави промени в изходния код, тъй че разработчиците да имат по-малко работа, продължава Селипски и подчертава, че услугата ще може да се свързва с повече от 40 корпоративни системи. Благодарение на това Q може да взе участие в разисквания на информация, която се съхранява в Microsoft 365, Dropbox, Salesforce и Zendesk, както и в услугата за предпазване на данни S3 на AWS.

" Q ще промени разпоредбите на играта за клиентите на AWS, които разполагат с голям брой варианти за услуги, постоянно припокриващи се, с цел да се ориентират ", написа Стивън Дикенс, вицепрезидент и началник на процедура във Futurum Group, компания за изследвания в софтуерната промишленост. " AWS не се поддаде на желанието да направи помощник с изкуствен интелект за всяка услуга в портфолиото си и вследствие на това чакам Q да се наложи необятно през идващите месеци както измежду разработчиците, по този начин и измежду админите на облаци. "

През годините Amazon е показала няколко приложения за крайни консуматори. Компанията създава принадлежности за ръководство на вериги за доставки, е-поща, криптирани известия, видеоразговори, обслужване на клиенти и маркетингови контакти. Нито едно от тях обаче не съумява да стане същински шлагер. Голяма част от приходите, които AWS генерира, не престават да идват от главните ѝ изчислителни услуги и услугите за предпазване.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР