Във вторник, 10 октомври, в косовската столица Прищина за първи

...
Във вторник, 10 октомври, в косовската столица Прищина за първи
Коментари Харесай

Първи гей парад в Косово, смъртни заплахи срещу участниците

Във вторник, 10 октомври, в косовската столица Прищина за първи път ще бъде извършен гей церемониал , отбелязва скопското електронно издание МКД.
В навечерието на събитието бяха отправени закани против искащите да се включат в самодейността.
„ Призоваваме всички, които мислят положителното на тази страна, на 10 октомври 2017 година да стоят надалеч от Парада на дегенератите, в противоположен случай ще имат същата орис като тази на участниците в шествието “, гласи публикувано в интернет известие.
До медиите бе изпратено обръщение „ в името на морала да бъдат убити аморалните “.
Отговорът на косовската полиция на тези закани гласи, че „ правото на полова ориентировка и свободата на изложение е прието в Косово, а свободите или правата, обезпечени от конституцията на Косово, не са сложени под въпрос “.
„ Полицията взема поради всичко, което може да бъде обвързвано с съответна обстановка и по-специално с организирането на събитие. В събитията, които характеризират това събитие, полицията приготвя личен действен проект, който дефинира какви ограничения ще бъдат подхванати, с цел да се следи и да се обезпечи ходът на това събитие ", се споделя в изказването на правоохранителните органи в най-младата страна на Балканския полуостров, съобщи Фокус.
Първият по рода си церемониал в Косово ще се организира в столицата под мотото „ В името на любовта “. Шествието ще стартира в 11.30 часа (местно време).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР