Във втория полуфинален двубой, 19-годишният Холгер Руне спря серията от

...
Във втория полуфинален двубой, 19-годишният Холгер Руне спря серията от
Коментари Харесай

Sofia Open ще има нов шампион

Във втория полуфинален дуел, 19-годишният Холгер Руне спря серията от 11 поредни победи на двукратния отличник Яник Синер и стигна до триумфа след 5:7, 6:4, 5:2 и отричане на Синер. Благодарение на триумфа Руне доближи до първия си край на шампионат на твърди кортове. В неделя той ще се изправи против Марк-Андреа Хюслер (Швейцария), който по-рано денем победи четвъртия подложен в схемата Лоренцо Музети (Италия).

Причина за отказването на Синер стана едно неприятно рухване на корта в средата на третия сет, при което лидерът в схемата нарани глезена на десния си крайник. 21-годишният тенисист направи опит да продължи дуела, само че откакто беше продънен за 2:5 се отхвърли.

„ Беше страховит мач. Искам да пожелая всичко най-хубаво на Яник, нека успее бързо да се възвърне “, сподели в изявлението на корта щастливият победител Руне. „ Чувствам се малко изтощен след през вчерашния ден. Но през днешния ден сервирах чудесно, получих доста лесни точки при сервис, което беше доста значимо в течение на дуела “, добави датчанинът.

В неделя Руне ще излезе за повторно във заключителен дуел от тура. По-рано през сезона той победи на алените кортове в Мюнхен. За Хюслер това ще бъде дебютно присъединяване във край в международния тур. Големият край на Sofia Open 2022 стартира не преди 16:30 часа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР