Във втория ден от посещението си в Париж президентът Румен

...
Във втория ден от посещението си в Париж президентът Румен
Коментари Харесай

Сътрудничество между Българя и ЮНЕСКО за опазване на културно наследство

Във втория ден от визитата си в Париж президентът Румен Радев се срещна с генералния шеф на ЮНЕСКО Одре Азуле. Двамата са коментирали опциите за опазването и развиването на историческото завещание. България може да разчита на помощ от ЮНЕСКО за нови археологически разкопки.

 © Българска телеграфна агенция
Общо е мнението, че в интернационален проект би трябвало да се подхващат ограничения за инкриминализирането на всички опити за кражба на историческо завещание. Коментирали са също по какъв начин да се облекчи образованието на младежите и по какъв начин то да бъде по-ефективно и налично за всяко дете.

Одре Азуле поддържа концепцията, която президентът Радев показа и пред Еманюел Макрон - за развиване на просвета и високи технологии освен на запад, само че и на изток, тъй като единствено по този начин ще се получи хармонично развита Европа.

Румен Радев показа концепцията си благодарение на ЦЕРН в София да бъде построен Международен институт за стабилно развиване с теоретичен център, в който да има ускорител на нуклеарни частици. Така на едно място ще се концентрира просвета, обучение и медицина на извънредно високо равнище.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР