Във втория ден от изслушването му в Камарата на представителите

...
Във втория ден от изслушването му в Камарата на представителите
Коментари Харесай

Зукърбърг призна, че и негови данни са откраднати от Фейсбук

Във втория ден от чуването му в Камарата на представителите във Вашингтон той също така разкри, че личните му персонални данни също са били включени в големия пакет от персонални данни на 87 млн. консуматори на обществената мрежа, продадени на злонамерени трети страни от "Кеймбридж Аналитика ", предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"Значението на интернет в света и ролята му в живота на хората порастват и мисля, че ще нужна някаква регулация ", сподели Зукърбърг в показанията си пред комисията по силата и търговията към долната камара на Конгреса на Съединени американски щати.

Трябва обаче да се внимава каква ще бъде тази регулация , означи той.

По-големи компании като Facebook имат запаси да се съобразят с наложена от държавното управление регулация, само че "това може да се окаже по-трудно за дребни стартъп компании ", добави Зукърбърг.

Изслушванията на шефа на Facebook в Конгреса продължиха втори ден през днешния ден след грандиозния скандал за корист с персонални данни, разтресъл радикално освен неговата голяма компания, само че и цялата сфера на обществените медии в Съединени американски щати и Европа.

33-годишният Зукърбърг сподели в отговор на въпрос, че Facebook разрешава на своите консуматори сами да решат дали и по какъв начин желаят тяхната информация да бъде споделяна. След това той обаче призна, че неговата компания "може по-добре да изясни по какъв начин работи механизмът на рекламата ", който разрешава така наречен микротаргетиране, което насочва рекламни известия предвид на следените персонални желания и ползи на потребителите на мрежата.

"Но по какъв начин могат потребителите да имат надзор над своите персонални данни, когато Facebook не съумява да управлява тези данни? ", запита риторично демократът Франк Палоун от Ню Джърси.

След много остра замяна на реплики със Зукърбърг, демократката Даяна Дегрет от Колорадо сподели, че Конгресът би трябвало да намерения за налагане на "наистина солидни санкции " за обществени медии, които не престават да компрометират персонална информация на своите консуматори.

Вчера и в Европарламента желаеха създателят на Facebook да бъде изслушан.

Зукърбърг: В оръжейна война с Русия сме

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР