Във втория ден на Коледа - 26 декември, топкулинарят Ути

...
Във втория ден на Коледа - 26 декември, топкулинарят Ути
Коментари Харесай

Ути Бъчваров показа как се прави в Пловдив

Във втория ден на Коледа - 26 декември, топкулинарят Ути Бъчваров гостува с " Пътуващия кулинарен спектакъл “ благотворително в Дома за възрастни хора " Свети Василий Велики “ на " Коматевско шосе " в Пловдив. В двора на общественото заведение той показва умения по виене на наложителните за празничната софра сарми. Млади и остарели дружно свиха повече от 1500 сарми, които Ути сготви в специфичен съд.

В самодейността интензивно се включиха заместник-кметът по просвета и туризъм Александър Държиков, заместник-кметът Георги Титюков и ръководителят на Общински съвет – Пловдив Савина Петкова, които демонстрираха забележителни умения. Като на празник не липсваше и фолклорна стратегия, която с изключение на, че пресъздаде  част от българските обичаи, направи Коледата по-топла и уютна. Коледарите, които със своите наричания пожелаха живот, здраве и по-добри дни на домакините си, поведоха и първото хоро.

Инициативата среща поддръжката на доста спомоществователи, които подариха храни и питиета за празника. Редом до топкулинарят, десетки младежи от Националния алианс за работа с доброволци помагаха в подготовката на храната. В празника се включиха и доста пловдивчани.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР