Във втората част от гостуването на Николай Стоянов в предаването

...
Във втората част от гостуването на Николай Стоянов в предаването
Коментари Харесай

Николай Стоянов пред Sportal.bg - за националния отбор, ЕвроБаскет 2022 и фаворита му за златото

с баскетболиста на Спартак Плевен акцентирахме върху националния тим на България и идното му присъединяване на ЕвроБаскет 2022. Крилото на плевенчани показа мнението си за мачовете на " лъвовете " против Румъния и Кипър идната седмица, контролите против Чехия и Хърватия и усещанията си от първите мачове на Иван Алипиев с националната фланелка. Освен това Стоянов приказва и за неналичието си от състава на националния отбор, а също по този начин уточни своя любимец за трофея от шампионата на Стария континент. 
 Николай Стоянов пред Sportal.bg - за компликациите със Спартак, рецесията в Черно море, упоритостите на ЦСКА и кандидатите за купата Николай Стоянов пред Sportal.bg - за компликациите със Спартак, рецесията в Черно море, упоритостите на ЦСКА и кандидатите за купата
За преквалификациите за ЕвроБаскет 2025: “Сега ще се надигнем против тимовете на Румъния и Кипър, които считам, че ще преодолеем. Опитът и класата, които натрупахме в последните години като народен тим всред отбори като Литва, Франция и Русия, ще бъде разковничето в борбите против тези тимове, които са ни противници в групата за европейските квалификации ”.

За провалите в контролите против Чехия и Хърватия: “Винаги една тежка загуба въздейства на един играч, само че момчетата, които са събрани там, са експерти отдавна и са мощни характери. Могат да преодолеят такава загуба и още на идващия ден да станат подготвени за нова борба, тъй че считам, че тези резултати няма да са им повлияли дотам. Реално, като се загледаме върху съставите, които използваха Хърватия и Чехия, и неналичието на Везенков и Бост в нашия тим, може би поради това се отвори такава разлика в срещите. До един миг показвахме равностойна игра в тези контроли. В първото полувреме с хърватите стояхме като еднакъв с еднакъв, без значение от разликата в класите на играчите ”
4  Интервю с Николай Стоянов
За дебюта на Иван Алипиев: “Иван Алипиев го познавам още отпреди престоя му в Съединени американски щати, където той беше в университет. Той игра за Левски няколко години тук, след което отпътува. Явно развиването му е траяло добре. Всички виждаме, че може би той беше най-силния ни състезател на тези контроли. Имах опцията да упражнявам с него на няколко пъти тук в София през лятото - момчето е изцяло отдадено на баскетбола и метода, по който работи, му се отблагодарява. Много се веселя за него, че съумява да покаже такова лице с националния тим. Надявам се да успее да помогне оптимално доста в идните срещи в европейските квалификации и вследствие от 1 септември нататък ”.

За неналичието му от състава на “лъвовете ”: “Яд ме е, че не попаднах в състава за ЕвроБаскет 2022. Това е доста огромен конгрес, на който всеки професионален състезател мечтае да отиде. Ние се занимаваме с този спорт от доста дълги години, гледали сме по-старите състезатели от нас на подобен конгрес. И ти искаш да стигнеш до същото равнище като знаеш какъв брой труд си положил. В последна сметка това са обстоятелствата и всеки би трябвало да ги одобри и да продължи напред. Няма място за обезсърчение, страдание и по този начин нататък. Съжаляваш до един миг, само че просто се взимаш в ръце и продължаваш. С Росен Барчовски не сме говорили за националния тим, нямаме контакт ”.
 Дончич: Отиваме в Германия, с цел да спечелим златото Дончич: Отиваме в Германия, с цел да спечелим златото
За своя любимец на ЕвроБаскет 2022: “Моят любимец са словенците. Отборът доста ми харесва още от квалификациите за Олимпийските игри. Начинът, по който играят, и техният най-силен играч Лука Дончич, който ги води, доста ми харесват. Смятам, че ще съумеят да защитят европейската си купа. Ще бъде мъчно в конкуренцията на тимове като Франция и Испания, които демонстрират доста добре лице в контролите си. Все отново считам, че ще съумеят още веднъж да покорят европейския връх ”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР