Във всяка една пенсионна система трябва да има устойчивост, адекватност

...
Във всяка една пенсионна система трябва да има устойчивост, адекватност
Коментари Харесай

Емилия Масларова: Тези 50 лв. за пенсионерите не са справедливи

Във всяка една пенсионна система би трябвало да има резистентност, адекватност и сигурност. В пенсионната политика решаването на нещата политически е незаслужено. Разбира се, че няма нищо неприятно в това пенсията да стане 500 или 1000 лв., само че когато и другите пенсии се придвижват нагоре. Това съобщи в утринния блок на bTV някогашният обществен министър Емилия Масларова (2005-2009).

,,Най-справедливо е това, което направихме през 2008 година с преизчисляване на всички пенсии, тъй като тогава постъпваш правилно. За мен увеличението на минималната пенсия понижава диференциацията и наскърбява хората, които са работили толкоз доста години'', добави Масларова.

Относно месечната добавка от 50 лв. към всички типове пенсии, някогашният обществен министър уточни, че това е тип обществено заплащане, помощ и няма нищо общо с пенсионната система всъщност.

Това е политическо решение. Даването на 50 лв. на всички пенсионери не е заслужено, тъй като това са над един милиард лв. и по този метод демотивираме младежите, счита тя.

Емилия Маслароа означи още, че решението да не се покачва оптималният застрахователен предел също е незаслужено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР