Във ВСС е постъпило второ предложение от членове на Прокурорската

...
Във ВСС е постъпило второ предложение от членове на Прокурорската
Коментари Харесай

Във ВСС е постъпило второ предложение за освобождаване на Иван Гешев

Във Висш съдебен съвет е постъпило второ предложение от членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за освобождение от служба на Иван Гешев - основен прокурор на Република България, оповестява " Нова телевизия ".

" На 22 май 2023 година в деловодството на Висшия правосъден съвет е подадено второ предложение от членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за определяне на съображение за предварително освобождение на Иван Гешев от длъжността „ основен прокурор “. Посочват се дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт – член 129, алинея 3, т. 5, предложение последно от Конституцията на Република България. Уточнява се, че той показва държание, което е в несъгласие с въведените стандарти в Кодекса за етично държание на българските магистрати, което е институционално обвързване за тях, както при практикуване на професионалната им активност, по този начин и в персоналния живот ", се споделя в известието.

Предлага се Пленумът на Висш съдебен съвет да предложи на Президента на Република България предварителното освобождение на Иван Гешев от длъжността „ основен прокурор “. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР