Във всичко на Небето и Земята има дълбока Цел, Смисъл

...
Във всичко на Небето и Земята има дълбока Цел, Смисъл
Коментари Харесай

Съвпадът на Юпитер и Сатурн във Водолей - начало на нова ера за цялото човечество

Във всичко на Небето и Земята има дълбока Цел, Смисъл и Значение. Нищо не се случва просто по този начин, без причина.

На 17 декември Сатурн дефинитивно се реалокира в символ Водолей, където ще остане в продължение на 2 години до март 2023 година и е доста евентуално доста от рестриктивните мерки, които са въведени и се вкарват в този момент, да са присъщи за всички 2 години от престоя му в знака.

На 19 декември Юпитер също минава в символ Водолей, където ще остане една година. Интересното събитие, което вълнува всички астролози е съвпадът на тези две огромни планети, които ще се обединят на 21 декември - денят на зимното слънцестоене (влизане на Слънцето в Козирог в 20:21 часа), отбелязвайки края на цикъла, края на цяла епоха и прехода към нова епоха. Това е популярен миг. Както конюнкцията, по този начин и зимното слънцестоене съставляват значими циклични повратни точки в пространството. Не забравяйте да си пожелаете, както при новолунието, всичко, за което мечтаете.

Астролозите придават огромно значение на тези точки. Витлеемската звезда, обозначаваща раждането на Исус като избавител на човечеството съгласно християнската вяра, се допуска, че е била съединението на Юпитер и Сатурн през 7 година прочие н. е. в знака Риби, който дава отговор за духовната сфера.

Цикълът на Юпитер и Сатурн е значим за международните и обществени процеси. Връзката на планетите се случва на всеки 20 години и това води до промени в политиката, стопанската система, обществото. Последният съвпад на Юпитер и Сатурн беше през май 2000 година. Този аспект на двете съществени планети от Слънчевата система от дълго време се назовава „ цикъл на властта " или „ цикъл на царете ". През цялата история е било следено от астролозите и е свързвано с възхода и рухването на царици, водачи и велики хора. Такива моменти нормално се характеризират с огромни политически реконструкции: смяна в институциите за ръководство, излизане на нови водачи и придвижвания на арената, смяна в методите към стопанската система (която ще господства през идващите 20 години).

Време за рестартиране, световна смяна на трендовете, цялата обществена конструкция. 2020 година се трансформира в сериозен тест за цялото човечество и това не е изненадващо - смяната в астрологичните столетия е обвързвана с рецесии, процеси на преструктуриране, които се възприемат мъчително.

Съвпадът на двете планети отбелязва началото на нова епоха за цялото човечество. Разбира се, измененията няма да се усетят незабавно. Ще е нужен дълъг интервал на акомодация, когато споровете последователно ще бъдат сменени от взаимно съдействие. Дългото тъмно време на загуба и обезсърчение най-сетне ще бъде сменено от епоха на благополучие и разцвет. Сатурн във Водолей работи като конструкция и модел на ново прогресивно общество и международен ред.

Сатурн, като наш непоколебим кармичен преподавател строго санкционира, основава спънки и ограничавания, с цел да ни научи на ред, правда, отговорност, самообладание, професионализъм, развиване на непоклатимост и надеждност. Но също по този начин Сатурн възнаграждава и отваря нови благоприятни условия за проявеното самообладание, упорита работа и професионализъм в предишното, отговорност, дисциплинираност, ред. Той разрешава да се преминете към нов стадий от развиване и го прави единствено съгласно заслугите. Сега всеки получава собствен личен урок, който би трябвало да научи. И всеки се озовава там и при тези условия, когато би трябвало да подреди нещата и да построи още веднъж живота си. Който не е подготвен за промени, те ще бъдат насилствени и с унищожителен темперамент. Който добре схваща и ползва правилата на Сатурн в живота си, съблюдава дисциплинираност, режим, ред, виновна самоизолация, тогава ще може да получи нови запаси за напредване към най-важните си житейски и професионални цели.

Светът просто към този момент няма да бъде същият.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР