Във всички случаи, в които има умишлени убийства, не трябва

...
Във всички случаи, в които има умишлени убийства, не трябва
Коментари Харесай

Адв. Марин Марковски: Съкратеното следствие трябва да бъде премахнато за умишлените убийства

Във всички случаи, в които има умишлени убийства, не би трябвало да се позволява кратко правосъдно разследване. Трябва да се отстрани съкратеното правосъдно разследване единствено за тези случаи, като съдията може да дефинира наказване. Следователно това, че не се понижава с 1/3 не лишава след признание не лишава съда от опцията да отмери заслужено.

Това съобщи пред bTV юрист Марин Марковски

Осъденият за убийството ѝ Северин Красимиров получи 30 години затвор, откакто се призна за отговорен и изиска скъсен развой. Северин ще бъде на 51 години, когато излезе от на независимост.

По тематиката се включи някогашният брачен партньор на убитата в Русе Виктория Маринова.

„ За нито един човек, който е изгубил някой непосредствен такава присъда не е обективна, защото, в случай че би трябвало да сме точни, той ще излезе от пандиза на възраст 50 години – възраст, в която напълно умерено може да аргументи нещо такова на мен, на моята щерка, на някой различен елементарен човек. Така видяно присъдата несъмнено не е справедлива”, сподели Свилен Максимов.

По думите му с по този начин написаните текстове в Наказателния кодекс у околните на жертвите остава възприятието, че направилите закононарушението имат повече права от тях: „ Отново моля към законодателя – направете по този начин щото потърпевшите да имат повече права, те да почувстват, че са някои, те да почувстват вашата протекция, а не да усещат за следващ път, че някой взема решение вместо тях”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР