Във всички разговори с Български възход не видяхме ясни и

...
Във всички разговори с Български възход не видяхме ясни и
Коментари Харесай

Сиди, ВМРО: Прекратихме разговорите с БВ, защото не намерихме обща програма и общи сили за действия

" Във всички диалози с " Български напредък " не видяхме ясни и точни позиции, което ни накара да прекратим диалозите в тази посока. Ако в този момент нямаме ясни и точни позиции, какво би било по време на една акция и какво би било в една бъдеща парламентарна група. " Това съобщи за " Фокус " съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди. 

Той показа, че спекулата в цените е била тематика, по която с " Български напредък “ не са намерили никаква обща позиция, която може да бъде построена, както и по тематиката за бежанците. " Когато нямаме диалог за политика, няма смисъл да продължим и да стигнем до диалози за места в листи, тъй като те са безпредметни, когато няма диалог за политика ", бе безапелационен той. 

Запитан какви допирни точки откриха в партията Стефан Янев, съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация посочи декларациите и декларативни изявления в посока на отбрана на българския народен интерес. " Това беше повода да седнем на една маса и да стартираме да водим някакви диалози. Но не си представяйте някакви диалози от заран до вечер всеки ден. Бяха две или три спорадични срещи, в които сме декларирали желание да търсим оттук насетне общи точки в една бъдеща стратегия. Не стигнахме до такава степен изобщо ", добави той. 

По думите му двете политически обединения не са намерили обща стратегия и общи сили за дейности оттук насетне, което е довело до завършек на тези диалози, тъй като те са безсмислени. " Ще стигнем до вид, в който да сложим един, двама, пет или 10 индивида в някакви листи, което сигурно няма да бъде позитивно за бъдещето на България. Ние не виждаме смисъл тогава, когато нямаме обща стратегия, да приказваме изобщо за листи и бъдещи парламентарни дейности ", сподели още той.

На въпрос какво е бъдещето на Вътрешна македонска революционна организация за идните парламентарни избори на 2 април, Александър Сиди съобщи следното: " Не виждаме никакъв смисъл от тези избори. Ние още първоначално дадохме поръчка за това, че в случай че ще вършим избори 2 в 1, за какво вършим тези избори в този момент, с цел да изхарчим просто едни пари във въздуха. Вътрешна македонска революционна организация е записано за присъединяване в изборите, тъй че нямаме проблем с регистрацията. Ще излезем с решение какво тъкмо ще вършим, ще търсим ли други диалози и разновидности или ще тръгнем независимо на присъединяване, това следва в идващия ден-два. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР