Във всички лечебни заведения в област Русе, където се лекуват

...
Във всички лечебни заведения в област Русе, където се лекуват
Коментари Харесай

Внасяме кислород за болниците от Румъния

Във всички лечебни заведения в област Русе, където се лекуват пациенти с COVID-19, е обезпечено нужното количество О2, установи при инспекцията си в лечебните заведения заместник-министърът на опазването на здравето Слави Пачалов.

Инспекцията е подбудена от повишаването на броя на приетите в болница и увеличеното в пъти ползване на О2 по отношение на началото на ноември.

За да бъдат обезпечени всички лечебни заведения в страната с нужния О2, през днешния ден през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ при Русе е бил обезпечен „ зелен кулоар “ за прекосяването на две тежкотоварни цистерни с съсредоточен О2, който се създава в Румъния.

Оттук камионите се насочват към Девня, Стара Загора, Горна Оряховица, Пловдив или София, където от суровината О2 се прави така наречен О2 за медицински цели.

От здравното министерство споделят, че при нужда ще продължи внасянето на О2 от северната ни съседка, като за профилираните камиони ще бъде обезпечен непрекъснат „ зелен кулоар “ през граничния пункт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР