Във всички 81 окръга на Турция днес бе въведен временен

...
Във всички 81 окръга на Турция днес бе въведен временен
Коментари Харесай

Наложиха временен полицейски час в Турция

Във всички 81 окръга на Турция през днешния ден бе въведен краткотраен полицейски час от 9:00 часа до 15:00 часа поради провеждането на кандидат-студентските изпити за 2,43 млн. претенденти, съобщи DPA.
За пръв път в Турция се вкарва ограничаване за придвижването на жители, с цел да се улеснят кандидат-студентите и техните родители и да се предотврати скупчването на хора. Ограничението ще важи и на следващия ден, заяви министерството на вътрешните работи през седмицата.
Анадолската организация разгласява фотоси на възпитаници и родители с маски, които чакат пред учебните заведения. За учениците са обезпечени маски и дезинфектанти за ръце, а защитата носи защитни шлемове и ръкавици.
Придружителите на кандидат-студентите не се позволяват в двора на учебното заведение. В сряда здравният министър Фахретин Коджа прикани фамилиите на кандидат-студентите да чакат надалеч от мястото на изпитите и да не се събират на огромни групи.
В Турция има над 194 000 инфектирани с ковид и над 5000 смъртни случая от началото на епидемията в средата на март. Страната стартира да разхлабва ограниченията по-рано този месец, като отвори още веднъж кафенета, заведения за хранене, молове и възобнови полетите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР