Във всички 28 области разпространението е дифузно, най-силно е във

...
Във всички 28 области разпространението е дифузно, най-силно е във
Коментари Харесай

Николай Витанов: Локдаун при 9000 заразени на денонощие

Във всички 28 области разпространяването е дифузно, най-силно е във Видин, София-град, Монтана, Перник”, изясни математикът Николай Витанов.

Според него ориентировъчната граница за налагане на локдаун би трябвало да бъде 9000 инфектирани за денонощие. Математикът е на мнение, че с този ритъм броят на инфектираните ще стане 9000 до 10-ина дни, а дали ще последва затваряне, щяло да бъде политическо решение.

„ Знаете какво чакам за смъртността. Дори мисля, че сега обстановката е по-лоша. Съотношението сред записаните нови случаи и тези с съдбовен край е към 4%, което значи, че при 5000 инфектирани живота си губят 205 души”, добави Витанов.

Той е на мнение, че няма ограничения, които да предотвратят протичащото се. Според него има два разновидността за това какво ще се случи след прекосяването на пика. Първият е, в случай че има ограничения и се съблюдават, той да спадне и да имаме спокойна Коледа. Вторият вид, по неговите думи, е високо и дълготрайно плато.

„ Това, което се знае, е, че антителата, които се образуват вследствие на коронавирусната зараза, доста бързо избледняват и организмът бързо не помни срещата си с който и да е от коронавирусите. Наистина ние познаваме Sars-Cov-2 по-малко от две години и знанията ни са оттогава, само че нямаме учредения да считаме, че този вирус ще се разграничава от останалите. Лекарите, работещи в Коронавирус отделения, са в всекидневен контакт с Коронавирус. Те непрестанно си гъделичкат имунитета да бъде в задоволително с напрежение положение, само че това се отнася за хора, които са в ядрото на бурята. Антителата са най-различни типове, а проби, които са създадени в този момент, не дават задоволително достоверни данни, че става въпрос за протективен имунитет”, изясни доцент Николаева-Гломб.

Тя изясни, че това, че антитялото е против спайк протеина, към момента не значи, че то има вируснеотрализираща интензивност. Това може да се разбере единствено в постановката на вируснеотрализираща реакция. Такъв вид проучвания са скъпи, а тестванията, които се употребяват по целия свят, са „ сурогатни” проби, потребни за епидемиолозите. Доц. Николаева-Гломб е безапелационна, че няма смисъл от тестванията за антитела.

„ Не мога да схвана за какво толкоз лекари споделят да не се имунизираме, в случай че имаме високи антитела. Може би тъй като не са си създали труда да прочетат и да се държат в час в морето от информация за ролята на антителата в имунитета. Те имат своята роля, само че няма типов и валидиран способ, който да каже – това е границата от антитела, при която ти си предпазен от преболедуване ", уточни още вирусологът.

Според нея от вирусологична позиция издаването на документ след слагането на първа доза ще сътвори проблем. Тя предлага имунизираните да лимитират контактите си в интервала сред двете дози и 14 дни след втората.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР