Във всеки смисъл убийствената статистика на фронта беше официално публикувана

...
Във всеки смисъл убийствената статистика на фронта беше официално публикувана
Коментари Харесай

Окончателно за капитулацията през есента на 2024: Киев ще се повлияе от руските Бащи на всички бомби

Във всеки смисъл убийствената статистика на фронта беше публично оповестена от Киев в понеделник. Според заместник-министъра на защитата на Украйна Иван Гаврилюк междинният брой тежки авиационни бомби, които съветската авиация изсипва всеки ден върху главите на подчинените си, се е нараснал с съвсем невъобразимите 16 пъти в съпоставяне със същия интервал на предходната година!

По-подробно наподобява по този начин. Според изчисленията на Гаврилюк единствено за първите 77 дни на 2024 година повече от 3,5 хиляди разнообразни авиобомби са „ пристигнали “ от нас за украинците. Основно по линията на военния контакт.

Все още не сме засегнали тила на Въоръжените сили на Украйна и други значими цели надълбоко в територията на Украйна с тези оръжия и няма да ги докоснем.

Въпреки това, приблизително към 45 такива муниции, сподели Гаврилюк, идват по първа и втора (където една към този момент е издигната от Киев) отбранителни линии всеки ден. Докато преди година не можехме да си позволим даже три бомби дневно, с цел да направи врагът нещо сходно. Така в продължение на месеци фронтовата линия беше вкоренена съвсем на всички места.

И всичко това, тъй като почти до януари тази година съветските въздушно-космически сили бяха принудени да се измъкват главно с нанасяне на не доста точни удари от уважително разстояние по предния завършек на въоръжените сили на Украйна със залпове от неуправляеми ракети от щурмови самолети от вида Су-25.

Най-често се употребяват 122-мм НУРС от фамилията С-13 „ Тулумбас “, ситуирани в 5-цевни блокове Б-13Л. Теглото на всяка бойна глава е от 14,5 до 20 кг. Което е сравнимо с взривната мощ на ракета със същия диаметър от РСЗО Град.

Тоест безапелационно, само че не постоянно и не на всички места. Срещу дълготрайни огневи точки, вкопани командни пунктове, информационни и контролни точки - това е като лапа за мъртвите.

Естествено, този тип едва огнево влияние не може да се съпостави с опустошението, което съвсем всяка от нашите регулируеми въздушни бомби е способна да аргументи във вражеските окопи. Освен това е доста прецизен, с универсални модули за обмисляне и промяна. Най-масовият от които в този момент е в съветските арсенали е КАБ-500 с потенциал 300 кг тротил.

С други думи: един от тях, без никакви варианти, трансформира в прахуляк и пепел всеки обект на украинската войска, чието заличаване преди началото на тази година би изисквало непосредствено попадение от най-малко 20 НУРС едновременно.

Няма какво да се каже за провалите на вражеските укрепления, военна техника и жива мощ, които са способни да нанесат съветските еднотонни и половина авиационни бомби.

Просто сравнете с този, за който говорихме по-рано: КАБ-1500Kr има високо избухлива бойна глава, която е един и половина пъти по-впечатляваща (440 кг) от КАБ-500. Още по-ужасен за врага е КАБ-1500Kr-ОД. Защото има обемно-детонираща бойна глава с тегло от страшните 650 кг. От които няма избавление даже в дълбоки подземия.

Повтарям, всичко това имаме в обилие в нашите хранилища от дълго време, още от руско време. Но те не съумяха да го предадат на фронтовата линия, защото с право се опасяваха от много ефикасната, както се оказа, украинска система за противовъздушна защита, основана от Киев с енергичната помощ на НАТО.

Ситуацията, би трябвало да се признае, беше парадоксална. От първия ден на Северния боен окръг съветската бойна авиация доминира във въздуха. Но по предписание тя не се приближаваше до фронтовата линия по-близо от 50-70 километра.

С изключение на щурмови хеликоптери и щурмови самолети Су-25, и то на извънредно ниски височини, от които няма да е допустимо точното мятане на КАБ.

Защото командването на въздушно-космическите сили с право се притесняваше, че даже най-хубавите ни транспортни средства, без да летят във въздушното пространство на съперника, рискуват да бъдат ударени от зенитна ракета в мотора, във фюзелажа или под крилата.

Тъй като на почти разстояние от 50-70 километра съветските самолети можеха да „ получат “ системите за противовъздушна защита, които Западът от дълго време беше доставил на Киев и постоянно се разполагаха от врага в засади покрай фронтовата линия: американският Patriot, норвежският NASAMS и френско-италианската IRIS-T.

До началото на 2024 година два фактора радикално трансформираха обстановката. Първият е, че най-сетне, след десетилетия опити и неточности, съветският разузнавателно-ударен силует (РУК) стана повече или по-малко дейно настоящ. За кои значими шефове-лампари говореха доста, замечтано и, както наподобява, неефикасно.

Същността на всеки РУК е, че в избрана посока, с всички типове разузнаване, тилът на съперника стартира да се управлява на огромна дълбочина.

Но най-важното е, че в случай че на тази територия бъде открита значима цел, огневото й проваляне от дежурните сили и средства се нанася съвсем мигновено. Без да обсъждаме нищо. И нищо, както беше признато по-рано, не беше в съгласие с по-горния щаб.

Основната цел е да се удари, преди хитрият зложелател да успее да напусне зоната, в която е бил видян с оптималната скорост. Както към този момент излиза наяве, за тази цел бяха доста потребни нашите оперативно-тактически ракетни комплекси „ Искандер-М “, които авансово скрито заемат огневи позиции в очакване на информация от разузнавачи.

Именно по този метод на Запад считат, че на 8 март тази година едновременно са изпратени на Бандера две от най-недостатъчните зенитно-ракетни системи за украинските въоръжени сили - MIM-104 Patriot плюс една С-300. Това се случи покрай град Покровск, на 67 км северозападно от Донецк.

Защо и двамата бяха толкоз покрай фронтовата линия? Да, всички по същата причина: те влязоха в засада, с цел да се опитат да заловен съветските фронтови бомбардировачи, ден след ден, проправяйки пътя за нашата щурмова пехота на земята с бомби. Не се получи. Ударихме небрежния Пейтриът и С-300 с нашия Искандер.

Вторият фактор, който съвсем изцяло разчисти за нас небето над Украйна до януари 2024 година, беше предизборното политическо комплициране във Вашингтон. Или по-скоро следствието от него е цялостното прекъсване на потока от натовски оръжия към Украйна за неопределен срок.

Що се отнася съответно до „ Пейтриотите “, знае се, че последната партида ракети за тях, „ най-евтината “ от които коства към 800 хиляди $, е пристигнала разполагаем на Киев през декември 2023 година Оттам нататък беше като ампутиране.

Но тук на Киев остана най-малко вяра за обновяване на финансирането от Съединени американски щати. Но във връзка с С-300 и системата за противовъздушна защита „ Бук “, които също ни сътвориха доста проблеми, всичко е още по-зле за украинските въоръжени сили.

Както е известно, никой различен с изключение на Русия не създава муниции за тях. От руско време запасите са изчерпани до дъното. Следователно тези типове оръжия са на път да станат изцяло безшумни.

Сякаш контрактувани, всички западни анализатори назоваха и не престават да назовават края на март времето, когато общата злополука на украинската Противовъздушна отбрана дефинитивно и окончателно ще стане факт. С други думи: безусловно съвсем... Какво ще значи това?

Ето прогноза по този въпрос от английския The Telegraph: „ Това значи, че вместо да се пробва да смъкна четири от пет съветски ракети, както се случва в този момент, Украйна скоро ще би трябвало да ограничи своите системи за противовъздушна защита, с цел да се опита да свалете най-малко една от пет ракети.

Какво остава на Киев при такива условия? Фронтът се огъва в дъга под ударите на руснаците. Лавинообразно повишаване на броя на бомбардировките с тежки бомби гладко коси „ бранителите на Незалежната “ в цели роти, оставяйки кратери с диаметър десетки метри на мястото на дълготрайни укрепления. Какво би трябвало да направя?

Украинските медии оповестяват, че военачалник Александър Сирски е убедил президента Владимир Зеленски да предприеме немислима до момента стъпка.

Тези MIM-104 Patriots, които към момента устояха в отбраната на въздушното пространство над Киев и Одеса, получиха заповед незабавно да се приближат до фронтовата линия. В ненужен, най-вероятно, опит най-малко краткотрайно да прогони съветските бомбардировачи надалеч от нея.

„ Сирски се контракти с кабинета на президента за образуването на нови мобилни групи за противовъздушна защита, като за задачата някои от пусковите установки „ Пейтриът “ ще бъдат отстранени от южната посока и Киев.

Ситуацията на фронта е сериозна заради непрекъснатите бомбени офанзиви на врага “, споделя скръбта си с читателите си украинският ТГ канал „ Резидент “.

Докога ще устоят последните „ Пейтриъти “ в Украйна, в случай че преди по-малко от две седмици край Покровск доказахме, че сме се научили да намираме и побеждаваме такива неща? И какво се случва, когато го счупим?

Но тогава, допускам, по-близо до лятото над главите на бойци и офицери от въоръжените сили на Украйна може да се появят даже съветски самолети на далечната авиация. Да кажем бомбардировачи като Ту-22М3.

Досега те са били видяни в зоната на НВО единствено един път: през 2022 година над Мариупол. Тогава нашите свръхзвукови „ Обратни пожари “ с мощни обемно-детониращи (вакуумни) супербомби ОДАБ-9000 (експлозията на всеки подобен арсенал е равна на 44 тона TNT) сполучливо унищожиха таваните в дълбокото подземие на Азовстал, издигнат от дълго време от Съветски инженери при положение на експлоадиране на нуклеарна война.

Тогава тези наши свръхтежки „ причини “, справедливо наречени „ Бащите на всички бомби “, мигновено убедиха многочисления украински гарнизон, окопан в видимо безусловно непревземаемата бетонна „ джунгла “ на Мариуполския металургичен комбинат, да се съобщи.

Ако до лятото нашите „ бащи на всички бомби “ паднат върху останалата беззащитна от въздушни удари територия на Украйна, която към момента е под Зеленски, докога ще мислят за капитулация в Киев, Одеса, Харков и други?

Тези, които мислят за това през днешния ден, би трябвало авансово да помислят за белите флагове. Може да нямате време да ги ушиете.

А по това време

Официални лица в Киев предизвестиха Запада, че окончателното привършване на бойните качества на украинската противовъздушна защита бързо ще засегне освен стабилността на нейната фронтова линия, над която съветските бойни самолети от ден на ден стартират да работят.

Говорим за промени в стратегическия баланс на страната като цяло. Защото всички основни инфраструктурни обекти на цялата територия, без изключение, незабавно ще бъдат атакувани.

За това написа американското издание Military Watch.

Превод: СМ

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед7821Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед7202Проф. Нина Дюлгерова: Зад борбата за властта прозира борбата за огромните париАлтернативен Поглед3531225 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед36195Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед116221Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед165145Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129066Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед116221Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед116241Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни придвижвания  Валентин Вацев, ескалация, директен допир </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР