Във всеки един свой мач Григор Димитров успява да блесне

...
Във всеки един свой мач Григор Димитров успява да блесне
Коментари Харесай

Новото присъствие в щаба на Григор: Кой е Грег Визери?

Във всеки един собствен мач Григор Димитров съумява да блесне с най-малко едно спиращо дъха осъществяване, при което демонстрира невероятния си атлетизъм и след това оглавява класациите за удар на деня. Без отличната физическа подготовка и подобаващата поддръжка на екипа си обаче Григор нямаше да жъне овациите на почитателите във всеки шампионат от АТР Тура, а основна роля несъмнено има и физиотерапевтът на българина. Алгис Христов към този момент дълги години е неразделно до Григор точно в тази роля и съпровожда първата ни ракета в съвсем всички АТР шампионати от календара. От края на предишния сезон обаче към щаба на българина се причисли и нов член на тази позиция, само че кой е той в действителност?

Името на Грег Визери е познато както в професионалния тенис, по този начин и на футболния терен. Непосредствено след дипломирането си, Визери стартира да практикува кинезитерапия на игрището и още през 2013-а година сключа контракт с тима на Евиан, който до неотдавна беше част от елита на френското състезание. През 2016-а обаче поема по нов път в своята професионална кариера и точно той го среща с Григор Димитров.

Грег стартира да работи на цялостен работен ден в Kinesport, където за първи път прави връзка с част от елита на АТР И WTA Тура. Не след дълго той се причислява към щаба на 23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс и наподобява се оправя чудесно с отговорностите си към американката, тъй като и до през днешния ден партньорството им продължава.



През предходната година Визери се присъдени към щаба и на най-хубавия ни тенисист Григор Димитров, който по това време имаше съществени физически проблеми, ограничаващи представянето му на корта, само че в заключителните седмици от 2022-ра Димитров само радваше своите фенове с изявите си, а заслугата на физиотерапевта е безспорна.

Освен да защищава оптимално Григор от контузии, французинът има задължението също по този начин да следи психическото здраве на Димитров, както и да изготвя подобаващи за режима му диети. Сътрудничеството им пък постоянно попада в полезрението на почитателите, които са почитатели на Грег Визери в Instagram. С къси видео записи и фотоси Визери отбелязва всяка победа на международния номер 35, а също така споделя и фрагменти от тренировките на най-високоранкирания ни тенисист.



Визери е последното попълнение в щаба на Григор Димитров, въпреки че не пътува на всички места с родния ни представител, само че появяването му в Индиън Уелс незабавно даде позитивни резултати и можем да оценим високо неговия принос, тъй като Димитров самичък подели за усъвършенстваното си физическо положение. Преди това, през 2020-а, българинът стартира взаимна работа с нов треньор в лицето на Данте Ботини. Южноамериканецът, който има стабилен трудов стаж в академията IMG и е работил с тенисисти от всички възрасти, е кадърен да осъзнава доста добре по какъв начин се усеща даден играч през другите стадии от неговата кариера и наподобява, че точно сходна поддръжка чака Григор от своя ментор, тъй като двамата са неразделно дружно през последните повече от 25 месеца.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР