Във всеки един момент на Корейския полуостров може да избухне

...
Във всеки един момент на Корейския полуостров може да избухне
Коментари Харесай

Пхенян: Ядрената война на Корейския полуостров ще гръмне всеки момент

Във всеки един миг на Корейския полуостров може да избухне нуклеарна война, сподели заместник-постоянният представител на Пхенян в Организация на обединените нации Ким Ин Рьон, съобщи ТАСС.

Дипломатът на Корейската народнодемократична република (КНДР) на съвещание на Генералната асамблея на международната организация късно нощес в Ню Йорк. "Ситуацията на нашия разграничен от края на Втората международна война полуостров, която целият свят следи, е достигнала сериозна точка. Ядрената война може да избухне всеки един миг. Виновни за това ще са американците. Съединени американски щати са директна опасност за нашата страна. Те са взели на мушка КНДР и ние имаме законното право на самозащита. Ние разполагаме с оръжия, които може да ударят Америка и ще го употребим, в случай че Вашингтон посегне към даже един сантиметър наша земя ", безапелационен бе той. Ким подсети за взаимните учения на Съединени американски щати и Южна Корея, провеждани от време на време от двете страни. "Тези маневри имат една цел. Тя е да се приготви експанзия против нас. Но КНДР е подготвена и ще нанесе мощен удар на всеки един зложелател ", съобщи Ким.

Напрежението на Корейския полуостров набъбна през последните месеци. Пхенян през юли разгласи, че е тествал две ракети, които бяха избрани от Съединени американски щати като междуконтинентални. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации в отговор одобри две резолюции, налагащи още по-сурови наказания против азиатската комунистическа страна, напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР