Във всеки дом има места, които могат да бъдат източници

...
Във всеки дом има места, които могат да бъдат източници
Коментари Харесай

Местата в дома, където наволя се въдят бактерии

Във всеки дом има места, които могат да бъдат източници на разпространяване на нездравословни микроорганизми. Третирането на такива зони с дезинфектанти би трябвало да бъде приоритет. Достатъчно се знае за цялостното разчистване на тоалетни, бани, умивалници и кухненски принадлежности. В къщата обаче има предмети, за които доста хора не помнят.

Мръсотията остава на дръжките на вратите

Прибирайки се от улицата, човек оставя нечистотия по дръжките на входната врата както извън, по този начин и от вътрешната страна. Всеки е привикнал да мие ръцете си, само че като предписание не помнят постоянно да избърсват дръжките на вратите.

Превключвателите са идващите във веригата за предаване на бактерии

Ако след улицата човек отиде да си измие ръцете в банята, след дръжките на вратите той допира превключвателя, с цел да включи светлината в помещението. По-късно с чисти ръце той още веднъж го допира, с цел да изключи светлината. Остават ли ръцете ви чисти по-късно?

Бактерии от опаковки и торби попадат върху плота

След като дойдат от магазина, пазарските чанти и пакетираните артикули постоянно се слагат на масата, а по-късно наличието се разпределя по места. В този случай си коства да помислите дали сте поставили чантата на пода в асансьора и до каква степен е стигнала опаковката, преди да се качите на масата. Първо индустриалната работилница, по-късно мястото на предпазване, превозването, ръцете на други купувачи - мъчно е даже да си представим броя и разнообразието от бактерии, които биха могли да попаднат в опаковката. Всичко това може да се " утаи " на плота.

Контейнерите за предпазване на зеленчуци и плодове може да имат плесен.

Не са редки случаите, когато кутията за предпазване получава плесен, даже върху авансово измити зеленчуци. Първо, спорите му са толкоз дребни, че е съвсем невероятно да се отстранят изцяло от повърхността. Второ, самият резервоар може да бъде източник на заболяването. Затова също е по-добре да го измиете, преди да сложите пресни зеленчуци.

Много хора имат вяра, че в хладилника патогенните микроби, в случай че не умрат, несъмнено престават да работят. Това не е истина. Скоростта на тяхното размножаване е понижена, само че някои типове, като плесени, процъфтяват при ниски температури.

Мобилните телефони би трябвало да се изтриват постоянно

Върху джаджата живеят разнообразни типове бактерии. Това устройство, което човек допира доста пъти дневно, се нуждае от постоянна стерилизация.

Във всяка къща има места, които постоянно се не помнят по време на почистването. Минават месеци и години и там се натрупват огромен брой микроби. Експертите приказваха за други неща, на които би трябвало да обърнете внимание при идващото разчистване.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР