Във всеки дом има 5 изключително опасни неща за здравето

...
Във всеки дом има 5 изключително опасни неща за здравето
Коментари Харесай

5-те най-опасни предмета във всеки дом

Във всеки дом има 5 извънредно рискови неща за здравето и живота на децата, тъй като, както знаете, тяхното любопитство е безгранично – желаят да пипнат и пробват на усет безусловно всичко.

В своя профил в Instagram известният съветски педиатър доктор Евгений Комаровски изброява кои са тези 5 най-опасни предмета и за какво е значимо да ги скриете незабавно надалеч от очите и ръцете на хлапетата.

Малки акумулатори: те са блестящи и цветни и е елементарно да бъдат погълнати – те доста постоянно са в детските играчки, интерактивните книги и разрастващи принадлежности – внимавайте детето да не ги извади.

Алкохол във всякаква форма: спиртни питиета, лечебни капки и сиропи срещу кашлица с алкохол, дезинфектанти и т.н – всички те би трябвало да са в затворен и най-добре – заключен долап някъде нависоко и далеко от дребното.

Мамина и таткова козметика и средства за хигиена: всякаква парфюмерия и дезодоранти, лакове за коса и за нокти, лакочистители, тоници за лице и мицеларни нови, артикули за и след бръснене би трябвало да се намират в недостъпна за детето зона.

Капсули за съдомиални и перални: те наподобяват доста привлекателно, тъй като наподобяват на бонбони и би трябвало да сте доста деликатни детето да не се поблазни да ги опитва на усет.

Всякакви лекарствени лекарства: от препарати за намаление на температурата до витамини. Дори плътна опаковка не всеки път подсигурява 100% отбрана, а блистерите с таблетки елементарно могат да бъдат раздрани при мощно предпочитание. Ако детето изяде цяла опаковка от потребните и вкусни витамини, животът му може да бъде заплашен, да не приказваме за други медикаменти. Домашната аптечка би трябвало да бъде безусловно недостъпна за хлапета.

Източник: Новите родители.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР