Във всеки човек съществуват мъжка и женска божественост, две енергии,

...
Във всеки човек съществуват мъжка и женска божественост, две енергии,
Коментари Харесай

Свържете се с божествената си женственост!

Във всеки човек съществуват мъжка и женска божественост, две сили, които не могат една без друга. В някои хора господства мъжката сила, в други - женската. В идеалния случай мъжкото и женското начало, двете сили, са в баланс. © iStock Ако мъжката сила господства, то вие евентуално сте по-агресивни и грубовати. Ако женската сила господства, може да се чувствате слаби или неуверени, прекомерно раними.

Женската сила се свързва с майчинско възприятие, грижовност и предпочитание за изцеление и за сдобряване. Мъжката сила е фокусирана върху интензивността и постигането на резултати, предпазването на околните.

Полът и силата нямат общо. Мъжката сила може да господства при жена, а женската - при мъж. Когато човек се ражда, тези сили са уравновесени, само че с годините равновесието се губи.

Идеята за божествената женственост се среща в доста религии. Но тя е използвана и за дамата през днешния ден. Модерната жена би трябвало да е мощна, само че грижовна. Нежна, само че и строга, когато се постанова. Трябва да обича и поддържа, само че и да поправя. Всеки човек може да се свърже със своята божествена женственост и по този начин да стане една по-добра своя версия.

Божествена женственост - качества на личността

Интуитивност

Състрадателност

Мъдрост

Опрощение

Креативност

Чувственост

Нежност

Независимо дали сте мъж, или жена, свързването с вашата божествена женственост ще ви направи по-балансирани и по-щастливи.

1. Отделете време за отмора

Тишината и покоят са толкоз труднопостижими през днешния ден. А точно там откривате себе си. Когато сте спрели, имате опция да се огледате, да прецените и да продължите. Отделяйте 5 или 10 минути на ден за себе си. Без музика, без телевизия, без книги. Притворете очи и се оставете на тишината.

2. Бъдете чувствени

Чувствеността постоянно се свързва неправилно с някаква форма на полова сила. Чувствеността обаче е първо метод на разбиране и чувство на света - по какъв начин се грижите за себе си, по какъв начин се отнасяте към близките, по какъв начин приемате света към себе си. За да подсилите чувствеността си, изберете част от деня, в която да се разноските умерено в квартала. Спрете и докоснете цветовете на дърветата, уловете уханието от пресните зеленчуци на пазара, уловете страстите в лицата на хората, с които се разминавате. У дома може да запалите ароматна свещ, да приготвите обичано ядене и да му се насладите, без да се разсейвате.

3. Водете си дневник

Един дневник може да промени живота на човек. Воденето на дневник е смяна на вероятността. Дава ви опция да погледнете във вътрешността и да се опознаете още веднъж. Някъде сред думите ще откриете своята божествена женственост и качества, които не познавате. Ежедневният дневник – още един метод да подобрите живота си

4. Обичайте себе си

За да се свържете със своята божествена женственост и да сте побалансиран човек, би трябвало да показвате любов и на самите себе си. Обичайте себе си за това, което сте, а не за това, което бихте желали да бъдете. Обичайте най-хубавите си качества, само че и минусите. Грижете се за себе си - и физически, и душевен.

5. Доверявайте се на интуицията си

Всички сте чували за интуицията на майката и какъв брой мощна може да бъде тя. За да се свържете с божествената си женственост, потърсете тъкмо тези мощни усеща. Може би сте ги " скрили " под плащ от логичност и прагматизъм. Преоткрийте интуицията си и последователно се научете да се вслушвате в нея. 8 признака, че сте изгубили връзка с интуицията си

6. Премисляйте, преди да действате

За да откриете божествената женственост в себе си, оставете импулсивността настрани. Отделяйте момент, с цел да обърнете взор във вътрешността. Вслушайте се във вътрешния си глас, в страховете и очакванията си. Не се хвърляйте с главата напред. Търпението, способността да виждате оттатък очевидното са най-ценните ви оръжия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР