Във времето, в което пандемията причинява огромни загуби на различни

...
Във времето, в което пандемията причинява огромни загуби на различни
Коментари Харесай

Volvo с рекорд по продажби за 10-и месец поред

Във времето, в което пандемията предизвиква големи загуби на разнообразни производители и те са принудени да редуцират личен състав, а някои даже банкрутират, компанията Volvo регистрира 10-и следващ месец на рекордни продажби. Глобално те са се нараснали с 97% спрямо април предходната година.
Ръстът на резултатите на шведите е реалност и на рецесията, обхванала промишлеността поради дефицит на полупроводникови чипове. Той се изяснява и с нарасналото търсене на коли, като то стана факт след разхлабване на ограниченията против ковид в доста страни по света.


 Volvo показа нова тактика и нов електрически автомобил Volvo показа нова тактика и нов електрически автомобил
Шведският производител Volvo показа новата си тактика, която планува през 2030 година компанията да стартира да продава единствено елек...
Във Volvo очевидно съумяват да се възползват от това, като през април са продали 62 724 нови автомобила. За съпоставяне, преди тъкмо година резултатът е бил 31 670 единици. Ключов факт за това достижение е увеличеното търсене на пазарите в Европа и Съединени американски щати, които последователно се възвръщат от миналогодишния удар.
В Съединени американски щати резултатът на марката е повишен със 185,5%, като са продадени общо 11 036 автомобила за април. Най-търсени се оказват кросоувърите XC90 и XC60.
Увеличението в Европа е още по-сериозно - 178% спрямо предходната година. На континента дилърите на Volvo са осъществили 25 816 коли, като това става главно на три от пазарите - Англия, Швеция и Германия.


Най-малък е растежът в Китай - към 11%, като там са продадени 16 435 автомобила. Те са най-вече от моделите XC60 и S90, които са създават в страната.
 Най-мощото Volvo XC60 стъпи на пазара у нас Най-мощото Volvo XC60 стъпи на пазара у нас
Най-мощната версия на кросоувъра Volvo XC60, която носи името Polestar Engineered, стъпва на българския пазар. В нейната основа е модиф...
Що се касае до съответни модели, най-търсено се оказва XC40, от което са продадени близо 20 000 бройки в целия свят. На второ и трето място са XC60 със 17 925 бройки и XC90 с 9371 единици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР