Във времена на всякакви новаторски фитнес програми и други форми

...
Във времена на всякакви новаторски фитнес програми и други форми
Коментари Харесай

10-те най-полезни упражнения, които всеки може да прави

Във времена на всевъзможни реформаторски фитнес стратегии и други форми на придвижване експертите не престават да предлагат практикуването на елементарни извършения, които всеки може да извършва. Анкета на „ Хъфингтън поуст " измежду експерти в медицината и спорта демонстрира десетте най-хубави форми на подготовка, с които можете да започнете през днешния ден и да продължите до момента в който решите.

1. Вървене

Консенсусът сред експертите е еднопосочен - нищо не е по-добро от разходката. Упражнението е функционално (използва се за придвижване), налично (не е нужна фитнес зала или физкултурен салон), и „ уместно за всички възрасти и благоприятни условия ", съгласно Мишел Уолтърс-Едуардс, началник на Департамента по здраве и човешки благоприятни условия в Университета в Меримаунт.

Най-хубавото е, че вървенето отстранява риска от ранна гибел, високо кръвно налягане и меланхолия, споделя Адам Райт, който е личен инструктор в Ню Йорк.

2. Тичане

Следващото равнище? Затичайте се. Това заздравява краката и тялото, поддържа колената и таза здрави, оказва помощ за сърцето и горенето на калории, даже когато си почиваме. Това резюме прави Джо Инглиш, който е треньор по лека атлетика в Портланд и създател на публикации за придвижването и храненето. „ С напредването на възрастта би трябвало да забавим темпото, само че тичането поддържа тялото интензивно и крепко с всички преимущества на това, " споделя Инглиш.

3. Кляканe

Ако от кляканията краката ви омекват като на „ новородена сърничка ", значи би трябвало да ги вършиме по-често, счита Кристофър Степиен, който е експерт по спортна терапия и хронични болки от Ню Джърси.

Кляканията защищават от болки в кръста, таза, коленете и глезените. Те усилват гъвкавостта и салдото, както и поддържат на равнище връзката сред мозъка и мускулите. В преклонна възраст те оказват помощ и за проблеми с простатата, като „ усъвършенстват придвижването на телесните флуиди до всички тъкани, органи и жлезите в долната част на тялото ", добавя Степиен.

4. Турско ставане

Не сте чували за това упражнение? Идеята е до момента в който държите здравна топка или друга тежест над главата ви с изцяло изпъната ръка, да преминете от изцяло легнало в изцяло изправено състояние и назад. Това е „ най-практичното упражнение за цялото тяло ", съгласно Кели Кофи, която е личен треньор от щата Масачузетс.

Дори да извършите единствено част от него или не държите тежест, отново ще подобрите силата, координацията и салдото на тялото, споделя Кофи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР