Във времена на икономически предизвикателства и необходимост от допълнителни финансови

...
Във времена на икономически предизвикателства и необходимост от допълнителни финансови
Коментари Харесай

Помислете за детайлите когато търсите кредит


Във времена на стопански провокации и нужда от спомагателни финансови средства, мнозина се насочват към заеми, с цел да задоволят своите потребности и да изпълнят своите цели. Но преди да се ангажирате с заем, е значимо да помислите деликатно и да извършите осведомен избор. В тази публикация ще представим девет основни детайла, които би трябвало да вземете под внимание, когато търсите заем.

 

Финансовата ви дарба да погасите заема: Преди да потърсите заем, би трябвало да оцените своята финансова обстановка. Изчислете месечните си приходи и разноски, с цел да определите какъв брой можете да отделяте за вноски по заема. Не се ангажирайте с по-голяма сума, в сравнение с можете да си позволите да погасите. Предвидете и непредвидени разноски или финансови промени в бъдеще.

 

Вид на заема и условия: Разберете какви са другите типове заеми, предлагани от банките или небанковите финансови институции. Изследвайте другите условия, свързани с тези заеми, като лихвени проценти, такси, периоди за погасяване и други разноски. Сравнете другите предложения и изберете за вас.

 

Кредитна история: Вашата кредитна история играе значима роля при утвърждението на заема и изискванията за него. Проверете дали имате добра кредитна известност и навреме сте погасили предходни отговорности. Ако имате проблеми с кредитната история, може да се наложи да потърсите по-специализирани кредитни артикули или да работите за възстановяване на кредитния си рейтинг преди да подадете поръчка.

 

Проучете няколко банки или финансови институции: Не се ограничавайте до един заемодател. Посетете няколко банки или финансови институции и получете оферти от тях. Това ще ви разреши да сравните другите предложения и да изберете най-хубавата за вас. Бъдете деликатни и анализирайте изискванията и преимуществата на всяка оферта. Можете да сравните офертите на .

 

Правилно потребление на заема: Важно е да имате ясна визия по какъв начин ще употребявате заема и да го извършите осъзнато. Използвайте го за задачите, които сте определили и за които сте го замислили. Не правете странични покупки или недомислени разноски. Строго се придържайте към своята погасителна скица и не прекрачвайте опциите си.

Цел на заема: Преди да започнете да търсите заем, би трябвало да имате ясна визия за задачата, за която се нуждаете от финансиране. Независимо дали става дума за покупка на парцел, обучение, ремонт на жилище или други цели, определете какъв брой тъкмо пари са ви нужни. Това ще ви помогне да изберете най-подходящата сума за заем и да се концентрирате върху кредитни артикули, предопределени за характерни потребности.

 

ГПР и ГЛП: Те играят основна роля при определянето на общата сума, която ще заплатите за заема. Изследвайте другите оферти от разнообразни банки и финансови институции и сравнете ГПР и ГЛП. Помислете за дължината на периода на заема и по какъв начин това ще повлияе на общите разноски. Отбележете, че по-ниска рента не постоянно значи най-хубавото предложение, защото могат да съществуват други скрити такси и разноски.

 

Гъвкавост на изискванията на заема: При избора на заем е значимо да разберете спомагателните условия и варианти, които предлага кредиторът. Например, има ли опция за спиране на погасителните вноски при финансови усложнения? Можете ли да правите спомагателни погасителни вноски, без да ви бъдат налагани спомагателни такси? Тези спомагателни условия могат да окажат доста въздействие върху вашата дарба да управлявате и погасите заема.

 

Репутация на кредитора и потребителско обслужване: Не забравяйте да проучите репутацията на кредитора и равнището на потребителско обслужване, преди да подадете поръчка за заем. Изследвайте отзивите на клиенти, търсете рекомендации и проверете дали кредиторът е лицензиран и контролиран. Важно е да изберете одобрена и надеждна финансова институция, която ще ви даде поддръжка и подпомагане през целия развой на кредитиране.

 

 

Онлайн заеми – положителни ли са?

Онлайн заемите могат да бъдат потребен инструмент, само че е значимо да се има поради няколко фактора, преди да решите да ги употребявате. Ето някои от преимуществата и минусите на онлайн заемите:

Предимства на онлайн заемите:

Удобство и експедитивност

Използването на онлайн заеми разрешава да кандидатствате и да получите утвърждение за заема от удобството на вашия дом. Процесът нормално е бърз и елементарен, като не изисква посещаване на банка или показване на документи персонално.

По-голям късмет за утвърждение на заема

Онлайн кредиторите имат по-голяма еластичност в процеса на утвърждение на кредитни поръчки, защото употребяват разнообразни критерии за оценка на риска. Това значи, че има по-голям късмет да получите утвърждение, даже в случай че имате по-нисък кредитен рейтинг.

Разнообразие от варианти

Онлайн заемите оферират многообразие от варианти за кредитиране, като заеми до заплата, микрокредити, автомобилни заеми и други, което ви разрешава да изберете най-подходящата алтернатива за вашия съответен случай.

Недостатъци на онлайн заемите:

Повишен риск от измами

Има риск от непозволени онлайн кредитори, които могат да се опитат да вземат персонални и финансови данни от вас. Винаги би трябвало да проверявате дали кредиторът е законен и има добра известност преди да предоставите персонална информация.

Високи лихвени проценти

Някои онлайн заеми могат да имат високи лихвени проценти, изключително за заеми с по-нисък кредитен рейтинг. Трябва да бъдете деликатни и да сравните другите оферти, с цел да получите най-хубавите условия за заема.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР