Във времена, когато толкова близо до нас има войни, да

...
Във времена, когато толкова близо до нас има войни, да
Коментари Харесай

Лорер за поисканата оставка на МВР-шефа: Министърът реагира едва, когато поискахме да реагира

„ Във времена, когато толкоз покрай нас има войни, да се саботира закъснялата рационализация на българската войска, е национално закононарушение. Предизвикват го тези, които желаят избор на съмнение ". Това съобщи Даниел Лорер – народен представител от ПГ на " Продължаваме промяната и Демократична България " в ефира на " Денят стартира " на Българска национална телевизия.
Той дефинира ръководството на държавното управление като динамично равновесие.

" Това държавно управление беше родено с големи родилни страдания и най-много с голям компромис сред ГЕРБ и ПП-ДБ. Много от министрите не са наши партийни членове, както и Калин Стоянов. Те са специалисти в своята сфера и са признати от двете страни. Точният механизъм кой го е предложил или заложил няма значение ", сподели Лорер.

Лорер изясни и за какво желаят оставката на Калин Стоянов като министър на вътрешните работи.
" Исканата оставка на Калин Стоянов не е оценка на неговата цялостна работа, Министерство на вътрешните работи се оправя добре с миграцията, да вземем за пример, завишиха патрулите по границата, това е основен приоритет на България за Шенген ", сподели той.


Даниел Лорер посочи, че виновността на вътрешния министър, за протичащото се с публичния ред по отношение на последствията от митинга на футболните почитатели, е било неналичието на реакция.

" Министърът реагира едвам, когато ние поискахме от него реакция. Оглавяващият Министерство на вътрешните работи няма чувствителността да знае, че обществото не може да толерира полицейска тоталност, когато тя не е нужна за отбрана ", изясни още той.

По думите му бюджетът не е пагубен, а е тъкмо подобен какъвто ПП-ДБ са го заложили да бъде, с най-много 3% недостиг.


Той изясни, че налозите на " Лукойл " не престават да са прекомерно дребни на фона на облагите им.


" Когато работеше служебното държавно управление върху " Лукойл " нямаше никакъв напън да изготвят проект по какъв начин преустановяват използването на съветски нефт ", сподели Лорер.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР