Във време, в което сме загрижени за хляба, да не

...
Във време, в което сме загрижени за хляба, да не
Коментари Харесай

Министър Нинова поздрави хора на културата, изкуството, читалищни дейци, учители и журналисти по случай 24 май

Във време, в което сме загрижени за хляба, да не забравяме и духа, прикани вицепремиерът

„ Благодаря ви за това, че ви има и че творите в най-трудни времена, а днешното е мъчно ". Това сподели вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова пред хора на културата, изкуството, читалищни дейци, учители и публицисти. Тя посрещна десетки писатели, режисьори, поети, художници и представители на медиите в Литературен клуб „ Перото " по случай 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

„ В днешното мъчно време, когато сме загрижени, за хляба на народа си, не трябва да забравяме духа му. Този дух, който ни е превел през вековете. Вие би трябвало да сте най-гордите българи, тъй като сте създателите, създателите, преносителите на този дух ", сподели министър Нинова на десетките създатели в „ Перото ". Пред тях тя показа, че е доста елементарно да се градят и разрушават бетонни мостове, само че най-трудният, най смисленият и най-дълговечният е духовният мост.

„ И вие сте тези, които го вършиме - сред предишното, сегашното и бъдещето, сред духовното начало на България и духовното й бъдеще. Знам, че ви е доста мъчно. Признателни сме ви за това, което вършиме ", сподели още Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР