Във време на изпитания за пазара на имоти във Великобритания,

...
Във време на изпитания за пазара на имоти във Великобритания,
Коментари Харесай

Луксозни имоти в Лондон все повече се продават с помощта на УотсАп


Във време на тествания за пазара на парцели във Англия, от ден на ден поданици на Лондон търсят новаторско способи да се снабдят с дом или да се отърват от нежелана благосъстоятелност, а приложението " УотсАп " (WhatsApp) се трансформира във все по-желана платформа за търговци и купувачи, оповестява Си Ен Би Си.

През последното тримесечие на 2022 година продажбите на парцели в Лондон, осъществени отвън формалните канали, внезапно са се нараснали, сочат данни на организацията за недвижими парцели " Хамптънс интернешънъл " (Hamptons International). Те са достигнали 22,3 на 100 от всички покупко-продажби, или най-високото записано в миналото равнище.

Ръстът съответствува с интервал на безпорядък на английския заможен пазар, по време на който кредитори отдръпнаха стотици покупко-продажби за ипотеки, а търсенето на домове внезапно спадна, откакто министър председателят Лиз Тръс разгласи извънредно неудачния си " мини бюджет ", довел до преждевременното й отдръпване от поста.

По думите на старши анализатора в " Хамптънс " Дейвид Фел някои търговци дискретно тестват опциите в " УотсАп ", без да оставят " цифрови следи " и вероятно да навредят на опциите за бъдещи продажби. " Продавачите пробват да тестват ценови вариации, без да оставят следи, изключително в случай че са решили да извадят парцела си от пазара за да го върнат назад там след 6-12 месеца при по-добри ценови условия ", споделя той.

Агенцията регистрира и внезапен растеж на частните продажби на парцели в Лондон през последните години. През 2022 година те се се утроили до 21,2 на 100 по отношение на единствено 8,8 на 100 през 2018 година Ръст е регистриран и в страната, въпреки и по-малък.

Особено осезателен е растежът при частните продажби на първокласни парцели на стойност над 1 милион лири (1,13 милиона евро). През последното тримесечие на 2022 година 32 на 100 от всички продажби на парцели в Лондон са били в този сегмент, при 29 на 100 за цялата година, сочат данните на " Хамптънс ".

Агенцията за недвижими парцели " Савилс " (Savills) регистрира, че " анонимността " при сходни продажби се цени високо от продавачи и купувачи, изключително когато става дума за парцели над 20 милиона паунда. " През последното тримесечие на 2022 година в Лондон и района му по-голямата част от продажбите на доста скъпи парцели са осъществени " отвън пазара ", споделя Криспин Холбороу, шеф в " Савилс ".

Джеймс Майърс, шеф на друга основана в Лондон организация за недвижими парцели, " Оливър Джеймс " (Oliver James), признава пред Си Ен Би Си, че от ден на ден продажби на скъпи парцели се реализират благодарение на приложения като " УотсАп ". " Това е все по-лесен метод на сътрудниците да контактуват с купувачи и продавачи ", споделя той.

Майърс показва като изключително преимущество функционалност в " УотсАп бизнес ", която дава опция да се споделят парцели с доста евентуални купувачи, като в това време дискретността се съблюдава. Функцията Catalogs, да вземем за пример, пусната в края на 2019 година, работи като бизнес листовка и дава опция за показване на разнообразни парцели и артикули.

От компанията майка на " УотсАп " - " Мета " (Meta), разясниха, че " хората желаят да вършат бизнес по този начин, както си пишат с другари и родственици ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР