Във време на изпитания журналистиката доказва своята обществена роля, влизайки

...
Във време на изпитания журналистиката доказва своята обществена роля, влизайки
Коментари Харесай

Web Report 2020 отличи най-добрите журналистически материали

Във време на тествания публицистиката потвърждава своята социална роля, влизайки в борба с подправените вести, споделят уредниците от Dir.bg
Web Report - състезанието за чиста публицистика на Dir.bg, отличи осем български публицисти с ослепителен принос и връчи награди в разнообразни категории на тържествена гала в клуб „ Перото “ в НДК.
В тазгодишния Web Report участваха над 100 публицисти с повече от 300 материала. Третото издание на състезанието получи поддръжката на огромни и дребни онлайн медии, обединени от обща идея – битка против подправените вести, връщане на доверието в публицистиката, самопризнание за огромните професионални достижения и поощряване на надарени млади създатели.
Web Report 2020 отличи най-хубавите журналистически материали в категориите Общество, Икономика, Култура и изкуство, Технологии и нововъведения, Истински Истории и Спорт. В третото издание на състезанието бяха раздадени почетни награди за фото и видеорепортаж, също след оценка от авторитетното жури от експерти. С отличените материали може да се запознаете на: https://webreport.bg/
Наградата в категория „ Общество “ беше присъдена на Генка Шикерова за документалната трилогия „ Социалната война “ в Dnews.bg.
Победителят в категорията „ Истински истории “ е Вяра Деянова с „ Йото, който гледаше Чернобил “ за Bravestories.eu – вълнуващият роман на първия задграничен публицист в зоната на повредата Йото Пацов.
„ Как София изяжда България “ на Георги Ангелов (Deutsche Welle – България) е тематиката, която завоюва в категория „ Икономика “.
Репортерът Димитър Иванов от bTV беше отличен за видеото си „ Йордан Радичков-внук: Денят на писмеността е същинският празник за и на духа “ в „ Култура и изкуство “.
А в категорията „ Технологии и нововъведения “ премията отиде при Мила Чернева от Capital.bg за тематиката „ Зелени и с идея “.
В новата категория „ Спорт “ беше отличен Диян Божидаров от Segabg.com за „ Бедното дете няма право да стане Стоичков “.
Награда за „ Фоторепортаж “ получи Петър Георгиев, Българска национална телевизия, за „ Оживеният Ню Йорк опустя “.
Призът за „ Видеорепортаж “ заслужи Силвия Николова, mu-vi.tv, за видеото й „ Новите технологии в поддръжка на хората със зрителни увреждания “.
А почетна премия за „ Млад създател “ беше връчена на Кристиян Юлзари, Scoolmedia.com за „ Насилието в учебно заведение - скритата зараза “.
„ Конкурсът тази година се организира в необикновена обстановка, пандемията изправи пред голямо тестване всички нас. Тя промени и графика на състезанието. Но тъкмо във време на тествания публицистиката потвърждава своята социална роля, влизайки в борба с подправените вести. А те са едно рисково проявяване на дезинформация, анонимност и непросветеност, изключително рискови, когато става дума за живота и здравето на хората “, съобщи оперативният шеф на Dir.bg Иван Брайков.
Генерални сътрудници на събитието са A1 и Dundee Precious Metals.
Генерални медийни сътрудници - Българската национална телевизия и Българското национално радио.
Медийни сътрудници: bTV Media Group, OffNews, сп. Мениджър, BulFoto, Dnews.bg, Център за развиване на медиите, ММTV, Еtarget.
Стратегически сътрудник - НДК и клуб " Перото ".
С поддръжката на White water, " Крадецът на ябълки " и Rice up!.

Ето какво споделиха някой спечелилите и членовете на журито за Web Report 2020:
„ Благодаря за премията, както и на продуцентите от Dnews, които направиха по този начин, че поредицата Социалната война да се случи. Мисля, че с работата си способстваме за това обществото да бъде по-добре осведомено “ (Генка Шикерова)
„ Безкрайно ви благодаря, вие сте в действителност уебсайт на международно равнище и аз в действителност нямам думи. Tова, което върша, е на една година, а уеб пространството е едно извънредно отговорно място с доста присъстващи. За да се откроиш и да бъдеш видян от медия, като вашата, за мен значи доста, в действителност доста! “ (Вяра Деянова)
„ На всички сътрудници желая единствено да кажа едно доста значимо нещо - работете, бъдете смели, просвещавайте, търсете истината, тъй като не можем да позволим на простащината да ни завладее “ (Венелин Петков, шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV)
„ Имаше един куп забавни материали, тъй че благодаря за страхотния конкурс, че подвигна равнището тази година по отношение на предходната. Не беше елементарно да се журира, дори беше леко невероятно и всеки, който е спечелил в тази категория в действителност го заслужава “ (Христо Христов, изпълнителен шеф на WhitePress България)
„ Горд съм, че участвам сред вас, тъй като Dir.bg е една от най-четените онлайн медии, която доста постоянно е сателит в нашата активност, тъй че поздравления за това, което вършиме. И в действителност - срещу простащината храбро и обективно би трябвало да се борим всички ние “ (Пламен Карталов, шеф на Националната опера)
" За мен главният извод от това, пред което сме изправени, е, че доверието на аудиторията ни е най-важното сега, нещо, което подценявахме в последните години, по тази причина би трябвало да се борим още повече за това. Благодаря на всички свои сътрудници, които с работата си въодушевяват и мен " (Петър Георгиев, БНТ)
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР