Във време, когато NHS се нуждае от повече персонал на

...
Във време, когато NHS се нуждае от повече персонал на
Коментари Харесай

„Министрите не трябва да се изненадват, че подценените медицински сестри обръщат гръб на NHS`

Във време, когато NHS се нуждае от повече личен състав на първа линия, още повече медицински сестри обръщат тил на специалността. Цифрите демонстрират, че единствено 31 100 са кандидатствали за дипломи за медицински сестри тази година – 15 000 по-малко, в сравнение с през 2021 година и съвсем 19 000 под задачата на държавното управление от 50 000.

Спадът на кандидатурите би трябвало да е причина за паника, когато здравните услуги към този момент са скърца под напрежението. За да влошат нещата, към 40 000 медицински сестри са напуснали предходната година.

Това оказва напън върху преуморените сътрудници и поражда опасения по отношение на способността на NHS England да дава грижите, от които хората се нуждаят и заслужават. Това е рецесия, основана напълно от държавното управление.

То сложи бариери пред ученето, като принуди студентите по медицински сестри да заплащат академични такси, до момента в който неприятното възнаграждение и условия възпират претендентите и прогонват съществуващия личен състав. Министрите не би трябвало да се изненадват, че медицинск...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР