Във връзка със засилващите се опити да бъдат взривени отношенията

...
Във връзка със засилващите се опити да бъдат взривени отношенията
Коментари Харесай

КБМП: Правителствата на България и Македония незабавно да успокоят напрежението

Във връзка със засилващите се опити да бъдат взривени връзките сред двете страни и настъпващото честване на годишнината от раждането на Гоце Делчев, Клуба за българо македонско другарство призоваваме към спокойно отбелязване на тази годишнина!

Настояваме държавните управления на двете страни да приложат неотложно механизма за понижаване на напрежението и идентифициране на деянията на ненавист написан предходната година сред двете външни министерства. Нека не позволяват произшествия и провокации да отдалечават връзките ни от политическата им рамка – “Договорът за добросъседство ” и “Френското предложение ” с което да ни отклоняват от общите ни цели – реализиране на цялостно съгласие и европейско участие за Македония. Тези цели могат да бъдат реализирани само в случай че средите сеещи ненавист бъдат маргинализирани посредством всеобхватни процеси на доближаване – културно, публично, инфраструктурно, медийно и икономическо свързване. Тогава демонизирането или насаждането на погрешни показа ще бъде невероятно. Липсата на воля и триумф в тези инициативи е повода за сегашната обърканост на връзките ни. Крайно време е за решителни дейности и уединяване от процесите на хора и организации, които са срещу доближаването на страните ни.

Убедени сме, че голямата част от обществата на двете страни са хора с европейски полезности, които се почитат и схващат взаимно. Те би трябвало да са сложени в основата на връзките ни и мерилото за тях, а не обособени радикализирани детайли и политици, които търсят тематика за личното си политическо оцеляване.

Единственият метод да засвидетелстваме уважението си към делото на личностите, които ни свързват е като техни наследници да покажем пред тях братската си обич и поддръжка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР