Във връзка със засиления обществен интерес по повод настъпилата смърт

...
Във връзка със засиления обществен интерес по повод настъпилата смърт
Коментари Харесай

Прокуратурата иззе видеозаписите и документацията от Спешния център във Враца

Във връзка със засиления публичен интерес във връзка настъпилата гибел на жена в Спешното поделение на МБАЛ „ Христо Ботев “-Враца, Окръжната прокуратура прецизира, че след самосезиране на 01.02.2022 година е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение.
Деянието е квалифицирано по чл.123, алинея 1 от Наказателен кодекс - причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност.
В рамките на вчерашния ден са разпитани очевидци, измежду които и околните на умрялата. Иззета е здравната документи по случая от МБАЛ-Враца.
С оглед нуждата от правене на съдебномедицинска експертиза за определяне повода за гибелта на потърпевшата, следва осъществяване на ексхумация и аутопсия.
Допълнителните дейности по следствието не престават и през днешния ден.
В къси периоди следва да бъдат разпитани нови очевидци, в това число длъжностни лица от структурите, относими към случая. Иззетите видеозаписи от Спешното поделение на болничното заведение ще се приобщят към доказателствения материал по делото. Изискана е документи за трудови контракти и длъжностни характерности на чиновници, включително вътрешни правилници и отговорности на съответните медицински лица в МБАЛ-Враца. Събира се спомагателна здравна документи, касаеща здравословното положение на умрялата. Предстои подробен разбор на всички данни, получени от Центъра за незабавна здравна помощ-Враца, както и на признати, регистрирани и отработени повиквания на телефон 112. Очаква се писмена информация от Изпълнителна организация „ Медицински одит “ РЗОК-Враца по отношение на установеното по случая.
Въз основа на получената информация в хода на досъдебното произвеждане ще се подхващат спомагателни дейности от страна на проверяващите органи при Окръжен следствен отдел на Окръжна прокуратура-Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР