Във връзка със засилен инвеститорски интерес се наблюдава увеличаване на

...
Във връзка със засилен инвеститорски интерес се наблюдава увеличаване на
Коментари Харесай

Община Ловеч предлага допълнителни икономически мерки за бизнеса

Във връзка със засилен инвеститорски интерес се следи увеличение на настояванията за изменение на Подробни устройствени проекти (ПУП), както за нови парцели отвън регулация, по този начин и за сложни планове за капиталови начинания на територията на Община Ловеч.

От 2016 до 2020 година издадените заповеди и решения за позволение за разработване на Подробен устройствен план са общо 196 , като в броя не са включени върнатите за корекции Подробен устройствен план - ве.

Само до 10 февруари тази година обаче, те са 19, като в развой на оповестяване са още 11 броя.

Съгласуваните и издадени заповеди и решения на Общински съвет за одобрение на Подробен устройствен план от 2016 до 2020 година са общо 143.

За месец февруари, т.г. са 6, а в развой на оповестяване са още 26, или приказваме за общо 32 броя, като и тук не са включени върнатите за корекции Подробен устройствен план - ве.

Бройката приказва за едно доста нарастване, както на издадените заповеди и решения за позволение разработване на Подробен устройствен план, по този начин и на съгласуваните и издадени заповеди и решения на Общински съвет за одобряването им.

" Това е една от икономическите ограничения, посредством които Община Ловеч основава и поддържа удобен бизнес климат , с цел да обезпечи условия бизнесът да осъществя своите планове. Служителите в администрацията са натоварени изключително доста, само че с цел да има вложения, Общината е тази, която би трябвало да сътвори предпоставки ", разяснява кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР