Във връзка със започването на Програма за набиране на медицински

...
Във връзка със започването на Програма за набиране на медицински
Коментари Харесай

МБАЛ - Силистра стартира стипендиантска програма за медестри и лаборанти

Във връзка със започването на Програма за набиране на медицински експерти управлението на МБАЛ - Силистра разгласи свободни места за студенти и кандидат-студенти в две специалности от направление „ Здравни грижи “ - медицински сестри и лаборанти, оповестиха от лечебното заведение.

Болницата е акредитирана със заповед на министъра за опазването на здравето за период от 5 години като база за клинично образование - образователна процедура и преддипломен стаж на студенти по професионално направление „ Здравни грижи “ на образователно-квалификационна степен „ Бакалавър “ по специалностите „ Медицинска сестра “, „ Акушерка “ и „ Медицински лаборант “.

Желаещите ще получават стипендия в размер на 300 лв. месечно две поредни университетски години, през които стипендиантът се образова в първи или втори курс. Студентите в трети и четвърти курс ще работят на трудов контракт към МБАЛ-Силистра по време на практическото си образование, прецизират оттова.

Условие за подписване на контракт е стипендиантът да поставя труд най-малко 3 календарни години след сполучливото си дипломиране по специалността.

На всички сполучливо показали се ще бъде обезпечено непрекъснато работно място в лечебното заведение, твърдят от болничното заведение.

Кандидатите би трябвало да показват заявление, мотивационно писмо и увещание от университета, в случай че претендентът е постоянен студент в акредитирано висше учебно заведение, допълват от там.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР